SEO eszközök
nov 16, 11
Weboriginal
No Comments

WordPress Keresőoptimalizálás: Hogyan optimalizáld WordPress oldaladat?

WordPress  használata nagyon  könnyű kis és közepes vállalkozások számára, kezelése , frissítése is könnyű. Az alap motor és hozzátartozó  bővítmények nagy része folyamatosan frissítésre kerülnek. Az  tudod, hogy hogyan lehet a WordPress-t  optimalizálni, azért hogy legjobb helyezést érd el a keresőkben?

A folyamat hasonló, mintha egy nem WordPress-el működő oldalt keresőoptimalizálónál, a különbség annyi, hogy az telepítés során a keresőoptimalizálással kapcsolatos elvárások egy része automatikusan beleépül a rendszerbe, így ezeket nem kell kézzel elkészíteni.

WordPress a WordPress.com-al szemben

Template

Blogodat/weboldaladat tárhelyét a wordpress.com tárhelyen is el lehet helyezni, de ekkor számos korlátozással fogsz szembesülni. A korlátozás egyaránt vonatkozik a tárhelyre és template-re is így  a keresőoptimalizálásra is ki fognak ezek a korlátozások hatni. Ha blogod/ oldalad tárhelye a wordpress.com-nál van akkor az  oldaladra visszamutató linkek nem a te oldaladat fogja erősíteni hanem a wordpress.com oldalt.

Blogodat/weboldaladat saját tárhelyre helyezd el, ahol úgy a tárhelyet, mint a domaint saját magad tudod kezelni. Ekkor az oldaladra visszamutató linkek az oldaladat fogják erősíteni és a helyezéseid is jobbak lesznek a keresőkben.

SEO Pluginok

SEO pluginok segítségével könnyebbé lehet tenni  keresőoptimalizálást és menedzselni a blogodat/ weboldaladat.

Számos nagyon jó, sokak által használt WordPress plugint található itt, azt itt találhatók közül  kiválaszthatod azt amelyik Neked a legszimpatikusabb. A következőket mi is ajánljuk mindenkinek, érdemes kipróbálni:

  • All in One Seo   Ezzel a pluginnal automatikusan  lehet a blog/weboldal meta tagjait  menedzselni. Ennek a pluginnak van ingyenes és fizetett változata is.
  • Broken Link Checker   A plugin segítségével  a bejegyzések, oldalak, és hozzászólások  törött linkjeit, hiányzó képeit megkeresni.
  • SEO Smart Links   segítségével  egyedi kulcsszólistákat  állíthatunk össze.
  • Urban Giraffe Redirection segítségével a redirect 301 átirányítások készíthetők el, ez a bővítmény az apache .htaccess fájlt használja fel.

Káros szoftverek az oldalunkon:

WordPress is harcol a káros programok ellen. Jelenleg weboldalunkon káros szoftverek meglétét a Webmastertoolson keresztül tudjuk ellenőrizni, ha káros szoftver van oldalunkon itt  értesítenek minket.  WordPress blogunkat/weboldalunkat ha  folyamatosan frissítjük, és  Webmastertoolsban nem fogunk hibajelzést találni a káros programokkal kapcsolatban.

Keresőoptimalizálás WordPressel:

WordPress könnyen használható keresőoptimalizálásra, egyet ne feledjünk el mindent nem csinál meg helyettünk.

A kulcsszó listát neked kell összeállítani, és az url szerkezetet ajánlott a legoptimálisabban elkészíteni, és link kihelyezésekről se feledkezz el.

Jó tartalom = Jó SEO

A jó szöveges tartalom még WordPress esetében is nagyon fontos. Szöveges tartalmat mindig a felhasználónak kell készíteni, de ebben a szövegben mindig legyenek benne a kulcsszavak amelyre keresőoptimalizálni szeretnénk. Van aki azt mondja ezzel kapcsolatban, hogy az írásért néha feláldozza a keresőoptimalizálást.Ezzel kapcsolatos véleményem az, hogy ezt mindenki döntse el maga, hogy ki mit miért áldoz fel.

Az oldalra mutató linkek egyik legfontosabb eleme a keresőoptimalizálásnak, ha szövegedet jól írtad meg, de nincsen oldaladra mutató link akkor átmenetileg lehet, hogy a keresőkben jó helyet fogsz elérni, de hosszútávon biztosan nem tudsz eredményt elérni.  Ezért nem elég a jól megírt szöveg, a link kihelyezés is legalább olyan fontos.

WordPress  nem csinál meg mindent helyettünk, sőt a feladatok nagy részét nekünk kell megcsinálni, de segít a menedzselésben, és ez nem utolsó szempont a keresőoptimalizálás során.

 

  

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.