Weboldal készítés

A Weboriginal egyik meghatározó tevékenysége a weblap készítés, eddig több,  mint 87 weblapot készítettünk.

Megbízásaink teljesítése során az ügyfelek két fő típusával találkozunk:

Az egyik csoportot a hozzáértők alkotják. Általában már lebonyolítottak egy vagy több webes projektet, pontosan tudják, mit akarnak, komplett felépítési és funkcionális tervekkel érkeznek, és elképzeléseiket egy-két mintaoldal bemutatásával is alátámasztják. Velük “csak” annyi a dolgunk, hogy terveiket, elképzeléseiket formába öntsük. Ügyfeleinknek kb. 20-25 %-a tartozik ebbe a csoportba. Ha nem értünk egyet a koncepcióban, természetesen egy ilyen “profival” is bonyolódnak a dolgok. Ilyenkor mindkét fél próbálja meggyőzni a másikat a maga igazáról, amely viták eredményeként leginkább a két elképzelés valamilyen keveréke valósul meg.

Megbízóink többségének nincs ekkora tapasztalata a weblap készítésben. Ők csak nagy vonalakban ismertetik velünk elképzeléseiket, és szabad kezet adnak a megvalósításhoz. A laikus azt mondaná, az ilyen fejlesztések egyszerűbbek, pedig a valóság ennek az ellenkezője. Ezek a projektek legtöbbször több lépcsőben, a végső változatot folyamatosan közelítve, egyes fázisokat sokszor elölről kezdve valósulnak meg – jóval több munkával részünkről, egyszersmind a megrendelőtől is nagyobb energia befektetést követelve.

Ezért nem győzzük eléggé hangsúlyozni a minél részletesebb tervek (specifikáció – ahogy mi nevezzük) fontosságát a weblap készítési projektek minél gördülékenyebb lebonyolítása szempontjából!

Erről a témáról a projektmenettel egyetemben a webfejlesztés menüpontban szólunk részletesen.

Hozzászólások zárolva vannal.