Facebook
Már 13, 11
Weboriginal
No Comments
Vállalati Facebook oldal frissítései

Vállalati Facebook oldal frissítései

Facebook február elején jelentette be a Facebook vállalati  oldalakkal kapcsolatos változásokat, amelyek a “könnyebb kommunikációt, hatékonyabb önkifejezést és gyorsabb növekedést” hivatott elősegíteni vállalati oldalak esetében.

Decemberben hasonló változások voltak az egyéni profilok esetében is, ezen változások után a  felhasználók visszajelzései voltak ennek a változásnak az előzményei.

Nézzük szép sorban, mik a főbb változások:

Tabok ( fülek)
Facebook
Eddig a tabok a vállalati oldalak tetején voltak elhelyezve. Az új oldalnál a tabok bal oldalan találhatóak meg, amely teljesen azonos a egyéni profil oldalak esetében végrehajtott módosítással.

Összesen 8 darab tab jeleníthető meg. A fejlesztők testre szabhatják a füleket, ezzel is növelve a Facebook vállalati oldalak kezelhetőségét a felhasználók számára

Fontos a holnapunk felhasználhatósága szempontjából, hogy a weboldal és a Facebook között ne legyen sok különbség. Ezzel szeretnék elérni, hogy a Facebook vállalati oldal  ne vonja el a figyelmet az weboldalról, hanem inkább kiegészítése legyen annak.

“Static  FBML” applikáció nagyon közkedvelt volt  a fejlesztők körében, főleg ha egyedi fület akartak készíteni a vállalati oldalukhoz.  Most Facebook bejelentette, hogy engedélyezi az iFrame használatát, ezzel is biztosítva a  nagyobb szabadságot a fejlesztőknek.
Március 11-től nem lehet új FBML oldalt létrehozni, de az eddig létrehozott oldalak továbbra is működni fognak.
Lehet FBML-ről iFrame-re konvertálni, és ez az applikáció már el is érhető fejlesztők számára. “iFrames for Pages” aplikációt szabadon lehet használni a következő hónapokban, ezzel is időt és lehetőséget biztosítanak a fejlesztők számára a könnyebb váltáshoz, vállalati oldal átalakításához.

Képek

Facebook
Megváltozott a képek megosztása a rajongók felé, és ezzel egy új dimenziót nyílik fejlesztők számára, hogy tegyék még egyedibbé a vállalati oldalt. Az 5 legutoljára feltöltött és véletlenül kiválasztott kép fog megjelenni a felhasználó  számára aki  az “üzenő falat” vagy az “Info” tabot nézi a vállalati oldalon.

Egyéni fiókok esetében decemberben volt hasonló változás,  most még nem lehet kiválasztani melyik képeket szeretnéd megmutatni. Ez bizony nem nyert pozitív visszhangot a felhasználók körében.

Sokan használták az oldaluk reklámozása során a képeket, bizonyítva kreativitásukat, de ez már nem érhető el Facebook vállalati oldalak esetében sem. Reménykedjünk azért, hogy Facebook nyitott erre változtatásra a jövőben.

Függetlenül attól, hogy mi a Facebook terve ezzel a megoldással, vállalati oldal építésénél figyelni kell rá, hogy olyan képek kerüljenek ki a képek közé, amelyekkel népszerűsíteni lehet a Brand-et. Ha a látogató a képre kattint akkor értékes információ jusson birtokába.

Értesítések
Facebook
Vállalati oldalak adminisztrátorainak eddig nehézkes volt követni, hogy az üzenő falon megjelenő bejegyzések valósak vagy spamek. Most az adminisztrátornak semmi mást nem kell tennie, mint a “Facebook oldal”-ra kattintani ( Profilom -> Facebook oldal  ) ahol az értesítéseknél egyből látja, hogy mi történt az oldalán. Hányan lájkolták az oldalát, vagy hányan és kik szóltak hozzá a vállalati oldalhoz. Az adminisztrátorok mindig  csak az új értesítéseket látja amelyek az utolsó belépés óta történtek.

Az adminisztrátorok már e-mailen is kapnak értesítést, ha új rajongó lájkolja az oldalt, hozzászólnak az üzenő falon, bejelölik a képen, vagy hozzáadnak képet vagy videót a vállalati  oldaladhoz. Ezzel is az adminisztrátorok munkáját szeretnék megkönnyíteni azért, hogy gyorsabban tudjanak reagálni az új rajongók lájkolásakor, ez hasonlóan működik, mint a Twitteren az új követők esetében.

Közösségi lehetőségek

Ha adminisztrátor Facebook oldalként van jelen Facebookon új lehetőségek nyíltak a vállalati oldalak népszerűsítése terén is. Már a vállalati oldal is hozzá tud szólni másik oldalakhoz, vagy akár lájkolni is tudja.

A közösségi funkciók vállalati oldalak esetében korlátozva voltak eddig, csak képen lehetett bejelölni  egy másik oldalt vagy lájkolni lehetett. Most ha Facebook oldalként használod a vállalati oldalad akkor te is érdeklődhetsz más oldalak iránt, akiknek ez a lehetőség szintén megengedett.

Kattints “Facebook oldal”-ra , ekkor már oldalként fogod a Facebookot használni. Már lehetőséged is van más oldalak lájkolására. Ha lájkolsz egy oldalt  akkor a te üzenő faladon is meg fog jelenni a másik oldalon Rss Feed-jei, így egyből értesülsz másik oldal újdonságairól.
Most nyílt lehetőséged van arra, hogy népszerűsítsd az oldalad  más oldalak lájkolásával. Szólj hozzá másik oldalakhoz miközben más oldalak is hozzászólnak a te oldaladhoz.

Üzenőfal

Alapértelmezetten két szűrő jelenik meg az üzenő falon: legfrissebb és legkedveltebb hozzászólás. Az adminisztrátorok további szűrőket tudnak hozzáadni az üzenő falhoz, ezzel is elősegítve a jobb navigálást és érdekesebb információkat adva a látogatónak.
Ezek a változások összességében és külön-külön is javítják a Facebook vállalati oldalak minőségét és széles választási lehetőségeket nyújtanak a fejlesztőknek.

Neked melyik újítást nyerte meg tetszésed? Mond el nekünk!

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.