SEO eszközök
jan 29, 11
Weboriginal
No Comments
Top 10 online SEO eszköz

Top 10 online SEO eszköz

Rengeteg olyan kiegészítő, SEO tool létezik a weben amiket nap mint nap használunk. Bárhol járok mindig újabb és újabb eszközökről szerzek tudomást, sokat egyszeri próba után soha többé nem használok újra.

A SEOmoz tagja készítetek egy nagyon jó listát, mindenkinek javaslom állandó használatukat.

#1 Google Analytics

Google Analytics

Webstatisztika

A legjobb ingyenes statisztikai eszköz a weben a Google Analytics.
Ha netán más statisztikai programot használnál, akkor is javasoljuk hogy add az oldaladhoz
a GA-et.  A weboriginal weboldalának teljesítményét ezen keresztül mérjük, és minden online marketing kampányunk sikerességét is ezen keresztül ellenőrizzük.

Egyéb statisztikai programok amit érdemes kipróbálni: Yahoo! Web AnalyticsAdobe SiteCatalyst,
Web Trends

#KissMetrics

KissMetrics

Csatorna elemző program

Ha  a felhasználóknak több lépésen keresztül jutnak el a meghatározott célig a weblapunkon, jól jöhet a csatorna elemzésre. A Kissmetrics egyszerűen konfigurálható, perceken belül integrálható weblapunkba, és rengeteg lehetőséget kínál szegmentálásra és testre szabásra. A Kissmetrics-en keresztül a felhasználók reakcióit követhetjük, minden keresőszó teljesítményét, és konverzióját külön mérhetjük.

További hasonló eszközök: Adobe Discover, GA (korlátozott csatorna méréssel)

#3 Google Website Optimizer

Google Website Optimizer

Konverziós arány optimalizálására alkalmas eszköz

Manapság a konverzió követése, és ennek arányának növelése minden keresőmarketinggel foglalkozó számára az egyik legfontosabb feladat. Az ingyenes Google Website Optimizer tökéletes módja hogy teszteljük a weboldalunk konverzióját.  Elkészíthetünk többféle landig page-et, amelyek konverziós arányát összehasonlíthatjuk, A/B tesztet készíthetünk, vagy a mért oldalak optimális kombinációit is elkészíthetjük.

További eszközök: Unbounce, Visula Website Optimizer

#4 Mail Chimp

Mail Chimp

E-mail kampány menedzser

MailChimp a legegyszerűbb és legintuitívabb online marketing  eszköz. A program használatával részletes statisztikát kapunk, a közösségi integrációs lehetőség pedig egyenesen lenyűgöző, ja és ne feldjük Freddit sem a csimpánzt :-). Alacsony és magas költségvetésű e-mail kampányok menedzseléséhez is ajánljuk.

#5 Hasoffers

HasoffersAffiliate Program Menedzsment

Tavaly ősszel jelent meg a SEOmoz új affiliate programja ami Hasoffers platformon fut. Azért esett a  Hasoffers-re a választás mert ez bizonyult az egyetlen olyan felületnek amely lehetővé teszi hogy te magad menedzseld  az affiliate programod vagy akár affiliate hálózatodat is.

#6 Wistia

Wistia

Video Hosting

A Wistia nem csak egy hoszting platform ami támogatja a HTML5-öt ami lehetővé teszi a videók  megtekintését falsh lejátszására alkalmatlan eszközökön is, hanem a keresőoptimalizálásra lett kitalálva. A SEOmoz.com/blog oldalon találod ennek a bejegyzésnek az eredeti változatát, amihez egy videó is tartozik. Ha a Google-ben rákerestek a “Top 10 Web Apps We Love” keresőkifejezésre akkor megtaláljátok a Wistán futó videót ami ennek a blogbejegyzésnek része. A nyomon követési lehetőségek valamint a statisztikájuk is kiváló.

Hasonló eszköz: Vimeo (használatát nem javasoljuk reklám célokra)

#7 Webmester eszközök

Webmester eszközökSEO kiegészítő a Google-től

A legértékesebb eszköz egy weboldal technikai paramétereinek ellenőrzésére, valamint esetleges hibáinak féltérképzésere.

Hasonló eszközök: Yahoo Site Explorer, Bing Webmaster tools

#8 SEOmoz Pro

SEOmoz ProSEO Kampányok menedzselése

A kedvenc SEO eszközöm. Segítségével feltérképezhetjük weboldalunkat a legfontosabb SEO szempontok alapján, a kulcsszavaink helyezését napi szinten nyomon követhetjük, az Open Site Explorer pedig a legtökéletesebb eszköz a back link elemzéshez.

Csak annyit mondhatunk: Próbáld ki azonnal!

#9  Co Tweet

Co TweetTwitter fiók menedzser

Ez az eszköz azoknak nagyon hasznos, akik többen szeretnének egy Twitter fiókot használni. Használjuk mindenképpen a #10 pontban említett Bit.ly Pro-val közösen.

#10 Bit.ly Pro

Bit.ly ProURL megosztás és statisztika

Mindenki használ valamilyen URL rövidítő programot a Twitter üzeneteihez, nekünk a Bit.ly a a kedvencünk. Bit.ly Pro lehetővé teszi a saját domain használatát (mi a webo.blog.-ot használjuk) és egyedi URL-hez tartozó hasznos a statisztikát is biztosít.  Érdemes megnézni, hogy melyik tweet hozza a legtöbb kattintást. Ha az URL végére egy + jelet is adunk, akkor még részletesebb jelentést kapunk.

További kiegészítők:

Ha bárkinek van kedvenc eszköze, kérem ossza meg velünk.

Facebook Google+ 

Kulcsszavak:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.