Tippek, hogy hogyan legyen a weblapunkon állandó friss tartalom

Ha azt mondjuk egy  ügyfélnek/ barátnak/  vagy munkatársnak  hogy írjon pár oldal érdekes szöveges tartalmat a weboldalra akkor a következő 3 választ kapjuk:

  • 3%-ban : „Nem probléma, dolgozom rajta”
  • 75% -ban: „Most éppen nem tudok miről írni”
  • 22%-ban: „Senki nem akar szerintem hallani a szolgáltatásomról/ termékemről,és ez bizony elszomorító”

Az utolsó kifogásra nagyon jó válasz lehet, hogy “ha ez ilyen szomorú termék/ szolgáltatás miért vásárolná meg bárki? ” Tisztában vagyok azzal, hogy milyen nehéz a napi üzlet menet mellet még szövegírással is foglalkozni, és időnként nem tudod mit szeretnének az emberek  tudni a termékedről/ szolgáltatásodról.

Íme néhány  tipp amelyekkel könnyedebbé tudod tenni saját munkádat:
1, FAQ / Gyakran  Ismételt Kérdések
Legegyszerűbb módja a szöveges tartalom készítésének, amikor az ügyfelek vagy lehetséges ügyfelek kérdeznek tőled a termékedről / szolgáltatásodról. Neked nincs más dolgod, mint válaszolni a feltett kérdésekre.
Helyezz el egy űrlap küldő formot az oldaladon, adj lehetőséget a látogatóknak, hogy kérdezzenek tőled. Mindegyik kérdésre egyesével kell válaszolni, egyértelmű lesz, hogy a terméked/ szolgáltatásod  nem ingyen. Veled együtt dolgoznak a leendő ügyfeleid és ezekből biztosan megrendelésed fog származni
Amire figyelj oda:

  • A válaszban mindig hivatkozz a releváns szolgáltatásodra/ termékedre az oldaladon
  • Mindig ellenőrizd le, hogy mit válaszoltál a kérdésre, egyértelműen a kérdésre írtad-e meg a választ, ha úgy érzed, hogy nem akkor javítsd ki nyugodtan.
  • Időnként rendszerezd a Gyakran Ismételt Kérdések-et. Rendezt témánként, vagy kérdés típusonként. Releváns kérdések és válaszok egy helyen legyenek elhelyezve az oldalon

2, Termék leírások
Ha terméket adsz el akkor a termékről írj  szövegesen. A termékleírások hivatkozzanak  egy releváns termék oldalra.
Amire figyelj oda:

  • Termékleírásokat  szövegesen jelenítsd meg. PDF  használata nagyon csábító, és gyorsan indexelik a robotok is. A szöveges tartalmat azonban teljes mértékben tudod kontrolálni, title, description, kimenő és bejövő linkek tekintetében. A pdf-re csak hivatkozz a nyomtatható  verzióban
  • Ha  gyártótól kapott leírást használod, írd át! Ezzel is bizonyítod a látogató és  robot számára is, hogy Te egyedi vagy!

3, Írj vicces dologról ami veled vagy munkatársaiddal történt munkátok során
Durva ne legyél, de írd le nyugodtan milyen vicces helyzet, telefonbeszélgetés vagy e-mail váltásod volt a napi munka során. Számtalan olyan helyzet van ami komikus, megosztatod weboldaladon anélkül,hogy bárkit megsértenél
Amire figyelj:

  • Próbálj olyan történetet leírni ami a napi munkáddal kapcsolatos, és hivatkozni is tudsz termékedhez/ szolgáltatásodhoz. Mindig tartozzon a leírt történethez tanulság  is.

4, Írj a legjobb dologról ami a cégeddel, veled vagy munkatársaddal történt meg
Azt hiszem ez a megoldás a legkönnyebb, mesélj el egy történtet ami a cégeddel történt. Írd le azt is nyugodtan, miért jó a leírt történet neked vagy cégednek, és kérd az olvasókat mondják el véleményüket.

Fontos:

  • Nyugodtan lépj kapcsolatba más szakértőkkel a céged által képviselt területen. Ez jó linképítés  és kapcsolatépítés miatt is.

5, Hanta
Ez nem tudom micsoda, de ha valamiért mérges vagy akkor itt a blogon írd meg és tegyél egy olyan megjegyzést, hogy “nem publikus komment” . A hozzászólásod nem fog megjelenni 24-órán belül, ez idő alatt át tudod gondolni, hogy miért nem jó amit írtál. A hantázás nem jó SEO taktika ezért ne alkalmazd.

A végére a rossz hír, ez tényleg munka!
Az írás mindig munka lesz. De gyakorlattal és a pontos célkitűzéssel mindig egyre könnyebb lesz !

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.