Apple
okt 6, 11
Weboriginal
No Comments
Steve Jobs az Apple alapítója meghalt 2011.október 5.én

Steve Jobs az Apple alapítója meghalt 2011.október 5.én

Szomorúan olvastam, hogy 2011. október 5-én meghalt Steve Jobs az Apple alapítója.   56 éves volt, hosszas betegeskedés után hunyt el.  Hasnyálmirigy rákot 2004-ben diagnosztizáltak nála, amivel az elmúlt évek során kisebb nagyobb sikerekkel küzdött.

Steve JobsSteve Jobs 1955. február 24-én született Wisconsin-ban, Green Bay néven.

1976-ban Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel közösen alapította meg az Apple Computert.

1985-ben összetűzésebe került az Apple társalapítóival, majd megalapította a NEXT néven ismert cégét, amelyet az Apple 1996-ban megvásárolt.

1986-ban megvásárolta a Pixar Animation Studios-t, ettől fogva ő volt a cég elnök-vezérigazgatója. A Pixar munkája többek közt a  Verdák (Cars)  is.

2006-ban az animációs stúdió  feletti tulajdoni jogáért cserébe részvényeket kapott a Walt Disney Company-ben, amivel ő lett a Disney legnagyobb egyéni részvényese. Ebben az évben tért vissza ismét az Apple-hoz.

2009-ben  fél éves betegszabadságra ment, ekkor volt neki májátültetése.

2011. augusztus 25-én rövid levélben mondott le vezérigazgatói posztról, ezt a feladatot Tim Cook vette át, aki az értékesítésért felelős alelnöke volt addig a cégnek.

2011. október 5-én családja körében halt meg.

A száraz adatokon túl, a prezentáció nagymestere volt. Ő tartotta meg a Stanford egyetem diplomaosztó ünnepi beszédét. Számos szabadalom fűződik nevéhez, sokan zseniálisnak tartották.

Apple vállalatnál dolgozóknak Tim Cook írt egy e-mailt, amiben tájékoztatta őket Steve Jobs haláláról. Lehetőséget biztosítanak mindenki számára, hogy megemlékezzen róla, erre ezen az e-mailen van bárkinek lehetősége.

Szomorú hír volt ez, de a betegségéből adódóan azt hiszem könnyebb már neki, az Apple pedig tovább működik Tim Cook vezetésével.

Facebook Google+ 

Kapcsolódó Bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.