Konferenica
feb 25, 12
Weboriginal
No Comments
SES London 2012

SES London 2012

Idén már egyszer írtam konferenciáról, de akkor a itthon zajlott SuperWeek  eseményéről, ahol mi is előadást tartottunk. Nem is egyet hanem hétfőn és csütörtökön is. Most a SES London konferenciáról  lesz szó amelyet február 20-24 között tartottak és három napon én is részt vettem.

Már hétfőn megérkeztem, bár az indulás és az érkezés dátumát egy kicsit a MALÉV leállás megkeverte, de  ettől függetlenül régen nem volt ilyen sima, zökkenőmenetes utam, mint most, oda is és visszafelé is. London egy csodálatos város, minden könnyen elérhető  ( belvárosról  beszélek ) az emberek kedvesek. A belváros még most is tele van turistával, az időjárás csodás volt. 5 nap alatt egyszer esett az eső, érezni akkor sem éreztem, csak azt láttam, hogy vizes minden. Itt már most érződött a tavasz, a krókuszok már virágoztak a nárciszok vagy bimbództak, vagy volt már olyan hely ahol ki is virágzott.

ses london

SES London első nap:

Konferencia nyitója egy reggeli Morning keynote volt Avinash Kaushik előadásában, aki  6 rövid történetet mesélt el aminek központi témája az volt, hogyan ne készítsünk el egy weboldalt, mi nem jó sem a felhasználónak és keresőknek sem.Nagyon jó előadás volt, megkapó, humoros de mégis komoly.

Ezután három előadó teremben folyt tovább a konferencia, három fő témába rendezve az előadásokat.

SEO Track – itt főleg a keresőoptimalizálással kapcsolatos témák  lettek  feldolgozva.

PPC Track – ezen szekcióban főleg hirdetésekkel kapcsolatos előadások voltak, ezek egyikén sem vettem részt, mert párhuzamosan voltak olyan témák amelyek jobban érdekeltek.

KICK Start Track – itt főleg újonnan induló vállalkozásoknak adtak tippeket, hogy merre milyen módon induljanak el, de nem csak induló vállalkozásoknak volt ez hasznos.

Az első napon három előadást hallgattam meg a SEO Track-ből, mindhárom esetben hasznos tanácsok, ötletek és esettanulmányok is voltak.

“11 Ways to Be Invisible to Search Engines” című előadás Andrew Goodman előadásában  nagyon hasznos és jó meghatározást kaphattunk, hogy legyünk láthatóak a keresők számára. Itt teljes körű segítséget, ötleteket kaptunk, hogy a legjobb eredményt érjük el a keresőkben.

“Key Link Building Strategies” Chris Boggs moderálásával két előadó ( Patrick Altoft és Lisa Myers ) tolmácsolásában hallgattam meg link építéssel kapcsolatos stratégiákat. Az előadás első felében Patrick Altoft  link építés alap felépítését  mutatta végig, tanácsokkal ötletekkel együtt, majd Lisa Myers egy valós link építést mutatott be.

“Is Retargeting/Remarketing Right for You?” Itt Jon Myers volt a moderátor, Dax Hamman és Guy Levine voltak az előadók. Ez az előadás részletesen végigvezetett minket mire kell figyelni egy weboldal újra tervezésekor. A második előadó pedig egy valós weboldal újratervezést mutatott be , hogy ők hogyan csinálták, és hát volt néhány szó arról is mit rontottak el.

Egy előadást hallgattam meg a Kick StartTrack keretében, az előadás címe pedig “A 13-Step Checklist to #Jumpstart Your Social Program”  volt, az előadó pedig Sundeep Kapur volt, ahol valóban hasznos tanácsokat  hallottam a közösségi médiával kapcsolatban. Ezen előadáson a főleg Twitterről , Favebookról volt, a Google+ jóformán meg sem lett említve. Ez a hallgatóságnak is feltűnt, meg is kérdezte egyik ott lévő, hogy miért nincs ez is benne az előadásában? Erre csak egy kérdést tett fel Sundeep Kapur, megkérdezte a közönséget, hogy ki szokta a Google+  fiókját naponta megnézni? Az ott ülök közül talán 3 ember emelte fel a kezét, ekkor mondta, hogy itt a válasz a kérdésre, nem igazán nézik meg az emberek a Google+ fiókjukat.

ses london

 

SES London második nap:

Ezen a napon is három teremben folytak az előadások, SEO, Social Media és PCC Track szekciók voltak. A második napon is SEO és a PCC szekciók előadásait vegyesen hallgattam meg, de elmentem egy Social Media szekció előadásra, ami sajnos nem volt a legjobb.

“Information Architecture for the Modern Website” előadáson Mike Grehan volt a moderátor, az előadok pedig Edward (Teddie) Cowell, Alan Perkins voltak. Ez előadás is egy elméleti részt, majd egy valós esettanulmányt tartalmazott, majd az előadás végén a szokásos kérdéseket fel lehetett tenni.

“SEO Tools of the Trade” Chris Boggs volt a moderátor és három előadó volt: Richard Baxter, David Naylor, Neil Walker. Ez az előadás fantasztikus volt, tippeket adtak, hogy a keresőoptimalizálás során milyen eszközöket használjunk, majd arról is, hogy  az eszközök használata szerintük mennyi időt vesz igénybe. Ők határozottan javasolták, hogy vegyük igénybe nyugodtan harmadik fél programjait, eszközeit mert több eszköz együttes használatával nagyobb sikert érhetünk el. Szintén ezen az előadáson gyakorlati példákon keresztül mutatták be, hogy milyen hasznos eszköz van a kezünkben amit nem gondolnánk, hogy  használni lehet, és ez az eszköz nem más, mint az Excel. 

Eredetileg a “Conversion Optimisation”  előadást szerettem volna megnézni, de későn vettem észre ez az elődás megcserélődött az egyik dálutánival, amire eredetileg is el akartam menni, de SEO Tools of the Rade előadás mégis jobban vonzott.

“Paid Social Media – Content Marketing & Media Buying Strategies” erről az előadásról nem is szeretnék sokat beszélni, mert nem volt jó. Az előadónak néha fogalma sem volt, hogy éppen hol tart vagy amit mutatni szeretett volna nem találta. Ez az előadás volt az amiről kb 20 perc után a jelenlévők fele távozott…

“Social Media Marketing: Killer Advertising Tactics” Kristjan Mar Hauksson volt a moderátor, és két előadó volt :  Jonathan Beeston, Henry Elliss. Ezen az előadáson főleg a Facebookon és a Linkedinen  a közösség építésére kaphattunk tanácsokat. Ez az előadás is  nagyon jó hangulatban telt, számos hallgatói kérdéssel és gyakorlati tanáccsal.

“Getting to Grips with HTML5” Maile Ohye tartotta aki a Google kaliforniai központjából érkezett Londonba, és a Webmastertools  eszköz egyik mérnöke. Az Ő előadása HTML és Google történelmet is tartalmazott, de főleg a HTML5 előnyeit  emelte ki. Ez is egy jó és hasznos előadás volt, bár főleg ennek az előadásnak az volt a célja – gondolom én-, hogy megmutassák, hogy a Google támogatja a HTML5-t.

ses london

SES London harmadik nap

A szokásos módon ezen a napon is három teremben folytak az előadások, Local/Mobile Track, Hot Topics, Accelerator track. Ezen a napon én csal Local/Mobile track előadásokat hallgattam meg.

Reggel ettől függetlenül egy Morning keynote-tal kezdődött nap, ahol főleg a Google keresőről,  a Google+-ról volt szó és arról, hogy milyen hatással lesz ez a keresési eredményekre. Erről az előadásról csak néhány gondolatot emelnék ki. Az egyik, hogy a Google+ nem Facebook gyilkos, mert mindkét oldalnak más a célja, szerintem nagyon sok embernek nem ez jutott eszébe az elmúlt időszak egyik másik Google-s kommunikációját tekintve. A másik gondolat, hogy a Google egy intelligens szoftver.

“Developing an Integrated Mobile Marketing Strategy” Angie Schottmuller előadásában. Ez az előadás volt véleményem szerint a legjobb. A legapróbb részletekig elmondta, hogyan építsünk fel egy mobil telefonok által használt weboldalt.

“Local and Social: Maximising Visibility Across the Web”Aaron Kahlow volt a moderátor és két előadó volt Andrew Girdwood és Bas van den Beld ez az előadás is jó volt,  néhány megvalósult esettel mutatták be, hogy jelenjünk meg a Google helyek és a FourSquare felületein.

“Search on Mobile Devices: The Next Frontier”  előadáson Angie Schottmuller volt a moderátor és Jonathan Bass és Sri Sharma voltak az előadók ahol főleg Angliára vonatkoztatva mutatták be, hogy milyen hatása van és lesz a keresőkre a mobilok használatának.

“Tablet Display Advertising: Challenges and Opportunities” előadáson Zee Ahmad  és Piers North  voltak az előadók. Itt a téma érdekességén kívül még kiemelném, hogy Piers North az angliai Yahoo egyik vezetője volt. Ő nagyon látványos előadásban mutatta meg, hogy milyen módon lehet hirdetni a tableteken és hogyan szeretnék összekapcsolni a tabletet a TV- s hirdetéssel.

Az első két napon volt rövid előadás, amelyet a kávé szünetben, ebédszünetben  lehetett hallgatni. Ezeken az előadáson – rövid kb. 20 perces előadások voltak – a fő szponzorok által SEO és közösségi médiával kapcsolatos témákban  lehetett hallani, amelyeket általában a fő szponzorok tartottak. Mindhárom napon lehetőség volt kerekasztal beszélgetésekre is. Az egyes asztaloknak saját témájuk volt, ahova bárki leülhetett, tanácsot kérhetett, vagy csak beszélgetésre is volt lehetőség.

A SES London három napját összefoglalva, nagyon jó volt sok új információt, megerősítést hallottam, és jövőre ismét szeretnék menni…

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.