Google Analytics
ápr 10, 12
Weboriginal
No Comments
Riportok megosztása és e-mailben küldése a Google Analyticsben

Riportok megosztása és e-mailben küldése a Google Analyticsben

Az új felület megjelenésével a a riportok megküldése és megosztása lehetőség is megszűnt a Google Analyticsben. Ezt a funkciót a régi  felületen használtam is, és megvallom hiányzott is, mert így jóval könnyebb riportokat készíteni és elküldeni, az automatizálási lehetőségről nem is beszélve.  Ezt a funkció ismét aktiválva lett, nézzük meg mi is változott a régihez képest:

Riportok küldése e-mailen:
Google-Analytics
Ismét tudunk jelentéseket kiküldeni előre megadott időben. Itt a lehetőségeink bővültek, eddig a jelentések gyakoriságát egyszeri, heti, havi, napi, negyedéves felbontásban tudtuk beállítani, de a jelentések napja csak hétfő lehetett. Most  már ki tudjuk választani, hogy a hét melyik napján menjen ki mondjuk a heti jelentés. E jelentések formátuma a szokásos formában lehetséges .csv, .tsv, .tsv excellhez és pdf formátumban lehetséges.  A tárgyat  is meg tudjuk adni, és akár a kiküldendő e-mail szövegét is megírhatjuk előre és a Google elvégzi helyettünk a munka nagy részét.

Google-Analytics

 

Riportok exportálása
Google-Analytics
Riportok exportálására ismét van lehetőségünk a  megszokott formátumban. Itt nagy változás nincsen a régi verzióhoz képest, talán annyi, hogy ha .pdf-ben szeretnénk a jelentést exportálni akkor ez a funkció még csak béta verzióban érhető el.

Miért is béta?
Ez az új rendszer függetlenül működik a régitől, de még tesztelés alatt van  rendszer. Folyamatosan elemzik és tesztelik, majd amikor már teljesen megbízható lesz akkor nem fogják béta verziónak  tekinteni.

Az új rendszer üzembe állítása során a régi rendszerben kiküldött riportok úgy mond “resetelésre” kerülnek, ezért a régi ütemezett e-maileket mindenki nézze át és frissítse, hogy egyik se vesszen el.  Google még mindenkit értesíteni fog arról, hogy mikor szűnik meg teljesen a régi rendszer, vagyis mikortól lehet ez az új kibővített e-mail küldési funkciót végleges funkciókkal használni

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.