Google Analytics
okt 22, 11
Weboriginal
No Comments
Real time riport Google Analyticsben

Real time riport Google Analyticsben

Szeptember végén jelent meg béta verzióban egy új riport a Google Analyticsben a real time ( valós idejű) jelentés. Ebben a jelentésben az adott időben az oldalunkon tartozkodó látogatókról kaphatunk információkat.

Még nem mindenki számára elérhető ez a jelentés, vélhetően az elkövetkezendő néhány héten belül tesszik elérhetővé mindenki számára. Most még csak külön regisztrációval érhető el ez a szolgáltatás. Regisztrálni itt lehet, majd néhány nap múlva a szolgáltatás elérhető. ( A regisztráláskor kért  tőlem egy napi használatú e-mail címet is a Google.  Gondoltam, hogy majd kapok e-mailt, hogy  akkor most elérhető számomra a Real Time szolgálatás. E-mailt nem kaptam, de elérhető számomra ez a szolgáltatás)

A real time jelentés elérése  az új analytics felületen keresztül lehetséges az irányítópulton keresztül.

Irányítópult

A real time jelentések között a követekző jeletnések érhetőek el jelen pillanatban:

Áttekintés: itt összesítve találjuk meg, hogy jelenleg  hány látogató tartozkódik a weboldalon.

  • Az oldalunkon lévő látogatók közül  ki az új látogató és ki a visszatérő látogató %-ban  megjelenítve.
  • Percenkénti és másodpercenkénti bontásban is  láthatjuk, hogy éppen hány oldal megtekintés volt  az adott időben.
  • Milyen weboldalakról érkeztek a látogatók ?
  • Melyek a leggyakrabbik kulcsszavak amelykre keresve  az oldalunkra érkeztek a látogatók ?
  • Mely oldalakat keresték fel a legtöbbet a látogatók?
  • Helyileg honnan érkeztek a látogatók?
Helyszínek: nagyon fontos  keresőoptimalizálás szempontjából is, hogy honnan érkeznek a látogatók.  Ezen a riporton országonkénti felbontásban találjuk meg, hogy az oldalunkon tartozkodó látogatók  honnan érkeztek. Itt is százalékos bontásban , térképes megjelöléssel lehet látni a látogatók megoszlását.  Itt  vettem észre, hogy nem csak “Térkép” hanem “Föld” nézet is van. Itt a böngészőm kérte a Google Earth telepítését, mert erre szüksége van a Föld típusú megjelenítéshez a Google Analytics szolgáltatásnak. Ezt én fel is telepítettem annak rendje és módja szerint, de sajnos nem működött, nem jelenik meg. Ha valakinek ez megjelenik, kérem küldjön már egy képet róla.
Forgalmi források:  ezen a riporton azt láthatjuk, hogy a látogatók az oldalra honnan érkeztek. Természetesen itt is százalékos megoszlában lehet látni, hogy a látogatók hány százaléka érkezett természetes ( organikus), fizetett, hivatkozó webhelyről.
Tartalom : itt láthatjuk azt, hogy az oldalunkat éppen böngésző látogatók mely tartalamat( oldalt) nézik éppen.  Említést érdemel, hogy megézhetjük itt, hogy aktív látogatók mely oldalakat nézegetik, és hogy az elmúlt 30 percben az oldalunkon lévő látogatók mely oldalakat tekintették meg.
Érdekesek ezek a jelentések, bár még nem működnek mindig biztosan. Ez a bejegyzés is, mint a Luca széke úgy készült, lassan mert többször is amikor eldöntöttem , hogy befejezem  egyszerűen nem töltötte be a jelentéseket. Gondolom ezen a Google fog még javítani, ugyan is ez még csak Béta verzió.

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.