Google Adwords
Már 5, 12
Weboriginal
No Comments
PPC hirdetések optimalizálása: 6 tipp a teszteléshez

PPC hirdetések optimalizálása: 6 tipp a teszteléshez

Mindenki tudja, hogy egy Adwords  kampány esetében nagyon fontos a tesztelés, de ugyanakkor azt is  sejtem, hogy magát a tesztelést senki nem szereti. Volt aki azt mondta, hogy  egy sikeres vállalatnak havonta legalább 30 tesztet kell  kampányában végrehajtania.  Ki az aki szeretne ennyi tesztet? Az egész hónap csak tesztelésből állna?

Nagyon kevés olyan szakember található a világban is aki, teszteléssel foglalkozik, arról ne is beszéljünk, hogy speciálisan Adwords hirdetés tesztelésre szakosodott volna?

Számos eszköz van a kezünkben amit nem is tudjuk, hogy mit mire használjunk. De ennek most vége, nézzük 6 rövid tesztelési módot:

 

Hogyan és mit tesztelj?

Hihetetlen de az egyszerű szövegből ami 90-130 karakter összesen,  jóval többen lehet  kihozni, és jóval egyszerűbb tesztre használni mint gondolnánk.

PPC

1, Legyen erős, jól megírt a címsor

A címsor az első amit az emberek meglátnak a keresés során, ennek a szövegnek nagyon jól megírtnak kell lennie ahhoz, hogy valóban ütős legyen a címsorunk.

Egy tesztelés során a hirdetés szöveges része és url-je azonos volt,de címsort megváltoztatták: “A CTR-ed rossz?” volt az eredeti és az új az lett “Rossz a CTR-ed”. Ezzel az apró javítással 52%-kal emelkedett az adott hirdetés eredményessége.

2, Jellemzők és/vagy előnyök.

Az ajánlott termékbe vagy szolgáltatásba biztosan minden olyan pozitívum benne van  ami a vevő számára  fontos lehet. De döbbenetes dolgokra képesek a keresők, és nehéz elhinni, hogy ezek az apró jellemzők mennyire képesek  javítani az Adwords eredményünket.

Tesztelték, hogy egy hirdetésre mikor klikkeltek többet a felhasználók? Akkor ha “Tornázz egy  jót” vagy ha  “12 Edzés egy DVD-n”

3, A te ajánlatod legyen különb, mint a többi

Mindenkinek van versenytársa, kinek ne lenne? De ha a hirdetésed  még működik, és látogatókat is hoz akkor biztosan jobbat ajánlasz, mint a versenytársaid.

A valós életben a versenytársaid  nem csak előtted vagy utánad állhatnak a keresőkben. Győződj meg arról, hogy a hirdetésed milyen plusz tényezőkkel rendelkezik, mint a versenytársaid?

Van ügyfélszolgálatod? Van ingyenes kiszállításod ? Van árgaranciád? Emeld ki ezt is a hirdetésedben.

4. Beszélj a kényelmetlen pontokról is.

Az emberek legtöbbször azért használják a keresőket, hogy megoldást találjanak a problémáikra. A hirdetéseddel erősítsd meg őket, hogy az Ő problémájukra Te vagy szolgáltatásod a megoldás, ezt emeld ki a hirdetésedben.

Például ha egy olyan céged van amely alkalmai randevúk szervezésével foglalkozik,  mit gondolsz melyik lesz a jobb  hirdetés?
Amikor azt mondod “keress és beszélgess a helyiekkel” vagy pedig “Legyen randevúd este” ?

5. Akkor illeszd be a kulcsszavaidat amikor szükséges

Dinamikus kulcsszó beillesztés, ebben az esetben ez lesz a barátod, használd nyugodtan ha nem vagy biztos a kulcsszavakban. Tükrözd a kulcsszavaidat egy szorosabb és a tárgyhoz tartozó  keresési eredmények érdekében, és így növeld az esélyed a jobb megjelenés érdekében.

6, Tartalmazzon a hirdetésed cselekvésre felhívó szöveget

Mindenki tudja, hogy mennyire fontos a hirdetési szövegben, hogy cselekvésre szólítsuk fel a kereső embereket. Azt már kevesebben szoktuk tesztelni, hogy mégis melyik  cselekvésre felhívó szöveggel tudunk a legtöbb eredmény elérni. Szintén egy teszt alkalmával lett megállapítva, hogy  jelentős javulást volt a CTR-ben amikor egy utazást  szervező iroda  hirdetésében a “Takaríts meg időt” és “Spórolj és  foglalj ”  szövegek voltak elhelyezve.

 

 

 

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.