Google Webmestereszköz
máj 15, 15
Weboriginal
No Comments
Pontosabb adatok az új Keresési statisztikák jelentésben

Pontosabb adatok az új Keresési statisztikák jelentésben

Weboldal tulajdonosként az egyik legfontosabb, hogy megtudjuk a felhasználók milyen módon találnak rá weboldalunkra, és oldalunk tartalma hogyan jelenik a Google találati listájában. Ezekben segített a Webmestereszközök talán legtöbbet használt eszköze, a Keresési lekérdezések, ebből megtudhatjuk a keresési lekérdezések teljes számát, a webhely oldalainak a keresési találatok közötti megjelenését, a webhelyre leadott kattintások számát, az átkattintási arányt (CTR), és a webhely átlagos pozícióját a keresési találatok között az adott lekérdezés esetében.

Május 6.-án a Google hivatalos blogján jelentette be legújabb eszközét: a Keresési statisztikák jelentést. Az új eszközzel jóval többet tudhatunk meg weboldalunk forgalmáról, a keresési adatokat lebonthatjuk és különböző módokon szűrhetjük a pontosabb elemzés érdekében. Például mostmár összevethetjük az Április 21.-i Mobilbarát algoritmus frissítés előtti és utáni forgalmunkat, hogy megtudjuk miképpen befolyásolta oldalunkat.

Google Search Analytics

Vagy egy nemzetközi weboldal esetében, összevethetjük a márkanevünkkel indított kereséseket. Válasszuk ki a Megjelenítéseket, szűrjük a Lekérdezéseket a márkanevünkre, majd vessük össze országonként.

Google Search Analytics

Ez csak két példa a sok közül, amit a Keresési statisztikák jelentés kínál, segítségével mélyebbre áshatunk forgalmunk elemzésében és jobb döntéseket hozhatunk weboldalunk teljesítményének növelése érdekében.
A már jól ismert mutatók, a Kattintások, Megjelenítések, CTR és Pozíció mellett adatainkat csoportosíthatjuk lekérdezések szerint, ha egy bizonyos kulcsszavunk teljesítményére vagyunk kíváncsiak;  csoportosíthatunk oldal szerint, ha a számunka legfontosabb oldalakról akarunk többet tudni. Csoportosíthatunk továbbá ország vagy akár eszköz szerint. Szűrhetünk a keresés típusa alapján: web, kép vagy videó. És természetesen a dátumon is módosíthatunk.

Azon felül, hogy jóval többet tudhatunk meg, további különbség a Keresési statisztikák és a Keresési lekérdezések között, hogy az új jelentés máshogy számolja az adatokat mint a régi, ennek köszönhetően jóval pontosabb.
A Webmestereszközökben egyelőre bétaként szerepel az új eszköz, és aki szeretne visszatérhet a korábbi, Keresési lekérdezések jelentéshez, ez még körülbelül három hónapig lesz aktív.

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.