Facebook
nov 28, 10
Weboriginal
5 5 hozzászólás

Önmegsemmisítő Facebook-jelszó

Három biztonsági funkcióval bővült a Facebook. Az egyik az idegen gépeken használható ideiglenes jelszó, a másik a távoli kijelentkezés lehetősége, míg a harmadik az, hogy a portál ezentúl rendszeresen megkéri a felhasználót, hogy frissítse a hitelesítési adatait.

Ideiglenes jelszót kérhetnek a Facebook felhasználói, miután megadják a mobilszámukat a közösségi portálon. Az sms-ben kért jelszóval nyugodtan bejelentkeznek hotelekben, netkávézókban és reptereken, mert senki sem lophatja el a hozzáférésüket. A jelszó csak húsz percig él, utána megsemmisül. A funkciót néhány hét alatt vezetik be, most még nem fér hozzá mindenki. Mostantól nyomon követhetők lesznek a korábbi bejelentkezések, és kiléphetünk a távoli számítógépekről. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy kijelentkeztünk-e, akkor csak meg kell nyitni a fiókbeállításoknál a fiókvédelem menüt, és ott látszanak a legutóbb használt gépek. Egyetlen gombnyomással kiléphetünk. Ugyanitt kérhető, hogy a Facebook sms-ben küldjön értesítést, ha új számítógép jelentkezik be a fiókba. A harmadik újítás nem annyira látványos: a Facebook állítólag rendszeresen szól majd a felhasználóknak, hogy tekintse át a biztonsági adatait, és frissítse azokat, ha változás történt.

Facebook Google+ 

Kulcsszavak:

 1. Novák László szerint:

  Nem tudom mitévő legyek, mert naponta többször is jelszót kell váltanom, mert feltörik! Használat közben a következő üzenet jelenik meg ” a hozzászólás megtekintéséhez be kell jelentkeznie”, és ettől fogva a jelszó érvénytelen! Kezdődik a procedúra sms, ismerősök fényképeinek felismerése, és a végén jelszóváltás! Teljesen mind 1 hány karakteres a jelszó 10 vagy 40 1-2 órán belül feltörik, ha mégsem akkor másnap már biztos nem tudok vele belépni, mert már érvénytelen! Spybot, Avast, és Anti-Malware van a gépemen!
  A távoli kilépés funkciót nem találom Facebook profilomon, mert használtam máshol is, de kiléptem! Ezt szeretném valahogy ellenőrizni, hogy sikeres e volt a kilépés! Nem e ez az oka.

  A segítséget előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Novák László

 2. Ádám szerint:

  Sajnos nagyon kevesen élnek ezzel a lehetőséggel, pedig én is gyakran hívom fel az emberek figyelmét rá a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.