Pinterest
okt 22, 12
Weboriginal
No Comments
Mit érdemes tudni a Pinterestről?

Mit érdemes tudni a Pinterestről?

Mi is a Printerest?

Körülbelül egy éve indult el a Pintertest oldal, ez most  jelenleg a lejobban fejlődő közösségi oldal. Facebookon és a Twitteren főleg az emberi kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt, míg Pinteresten főleg szolgáltatásról, termékről lehet információt gyűjteni, majd megosztani.
Pinterest
Hogyan is működik? 
Interneten számos információt megtalálunk, de nekünk megfelelő módon rendszerezni már jóval nehezebb. A Pinterest-et tekinthetjük akár egy digitális hirdetőtáblának, vagy scrapbooknak, itt össze tudod gyűjteni azokat a dolgokat amiket online találtál meg.
Például  ha karácsonyra készül valaki és az ajándékokat kézzel szeretné elkészíteni, és az ajándékok készítéséhez leírásokat gyűjt. A keresés során nagyon sok leírást talál, amit a könyvjelzőkbe  le lehet tenni, de a visszakeresés már jóval nehezebb lesz.
A rendszerezés jóval könnyebb lesz a Pinterest segítségével. A kiválasztott leírásokat pin-eljük, ekkor megjelenik a saját Pinterest fiókunkban,  és saját magunk által készített könyvtárba ( Boards) tudjuk tenni. Ha eljött az ideje a karácsonyi ajándék kiválasztásának, akkor nincs más hátra, mint Pinterest fiókunkban megkeresni a készítendő ajándékot, és rákattintva megnyílik az eredeti oldal.
Pinterest
Printerest nem csak arra jó, hogy saját könyvtárakat hozz létre. Másokat tudsz követni is és mások követhetnek téged.
Pinterest növekedése 
2010-es indulása óta, gyorsan a harmadik legnépszerűbb közösségi weboldal lett a Facebook és a Twitter után. Sokakat meglepte a gyors fejlődés, mert egy viszonylag egyszerű weboldal. Lehet, hogy ennek az egyszerűségnek köszönheti a népszerűségét is, mivel könnyen lehet regisztrálni, és saját “könyvtárainkat” kialakítani és pinelni is.
<img class="size-medium wp-image-2530 aligncenter" title="printerest-repin" src="http://www.weboriginal.eu/wp-content/uploads/2012/10/printerest-repin-300×142.png" alt="Pinterest" width="300" height="142" srcset="http://www.weboriginal Clicking Here.eu/wp-content/uploads/2012/10/printerest-repin-300×142.png 300w, http://www.weboriginal.eu/wp-content/uploads/2012/10/printerest-repin-1024×487.png 1024w, http://www.weboriginal.eu/wp-content/uploads/2012/10/printerest-repin.png 1375w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />
Számok Printerestről
  • Felhasználók 65%-át nők teszik ki, de a férfi felhasználók száma is egyre jobban növekedik
  • Havonta 11 millió egyedi látogató érkezik az oldalra
  • USA-ban az emberek 70%-kal nagyobb valószínűséggel fognak az adott termékből vásárolni, ha megtalálják a Printeresten, mint  ha egyéb más helyen.

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.