Linkcsere
jan 20, 11
Weboriginal
No Comments

Linkcsere tippek multiknak és nagyvállalatoknak

A keresőoptimalizálás nem könnyű feladat, különösen ha eljön a linképítés ideje.
Egy nagyvállalatnak sok esetben nehezebben megy a link építés, mint egy kis cégnek, blognak, híroldalnak. A következő nehézségekkel nézhetünk szembe:

1. Hosszú várakozási idő a kihelyezett linkek visszaigazolásaira.

2. Egyes a kisvállalkozásoknál jól bevált technikák teljesen kizártak, mint pl. a kölcsönös linkek kihelyezése (reciprocal links)

3.Az állandóan frissülő, optimalizált tartalom írása sem olyan könnyű feladat. Ennek hiányában alapból kizárunk egy rakás long tail kifejezést, ráadásul értékes tartalommal normál esetben rengeteg hivatkozást lehet szerezni, például bloggerektől, ami jócskán megnöveli az oldalunkra mutató linkek számát.

Emellett azért akadnak olyan lehetőségek is, amik helyzeti előnyt teremtenek a nagyvállalatok számára. Az egyik ilyen a média vásárlás.

Online területen olyan magas költségű bannereket/pr cikkeket vásárolhatnak a multik, ami egy kis cég büdzséjébe soha sem férne bele.  Általában mennyiségi kedvezményt is kapnak, így a legnépszerűbb online médiumokban reklámozhatják magukat.

Hogyan lehet ezeket a médiavásárlásokat kihasználni?

–         Készíts egy listát. hogy kiktől vásárolsz vagy vásároltál már média megjelenést és kérd meg hogy helyezzék el az oldalad linkjét valahol az oldalukon. (mondjuk a footer-ben 🙂

–         Kérd meg őket, hogy a pr cikkben link is mutasson az oldaladra, természeten a legfontosabb kulcsszavakkal, és anchor text variációkkal

Ezek az oldalak jóval bizalomgerjesztőbbek a google számára mint a kisválalkozásoknak elérhető linkgyűjtemények. Szóval ha egy marketinges egyszer jól megtervezné az online média vásárlását, jóval hamarabb érhetne el eredményt a kiválasztott kulcsszavaira mint egy kis vagy középvállalkozás.

Facebook Google+ 

Kulcsszavak:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.