Keresőoptimalizálási hírek
feb 10, 11
Weboriginal
1 Comment
Keresőoptimalizálás 2011-ben, Próbáld ki!

Keresőoptimalizálás 2011-ben, Próbáld ki!

Az alábbi 5 téma egyre fontosabb szerepet kap keresőmarketing kampányok menedzselésekor. Ezen trükkök használata nemcsak segít jobb helyezést elérni, de ami még a jó helyezésénél is fontosabb az a sikeres konverzió. Hiába vagy a legfontosabb keresőszavaidra az első helyen, ha nem tudod a látogatókat ügyfélé/vásárlóvá (a mi esetünkben aktív kommentelővé 🙂 konvertálni.

#1 SEO Taktika: HTML5
Egy új  jóval tisztább kódolási forma, amilehetővé teszi, hogy a grafikusok és kóderek megvalósítsák az azokat az elképzeléseiket amiket HTML4 + CSS-ben nem tudtak. A HTML5 teljesen új dimenziókat hoz webdesignban úgy, hogy az oldalad bejárható marad a robotoknak.
Ennyit a flash site-okról és a táblás kódokról…..

A HTML5 használata nem jelenti azt hogy rögtön jobb helyezéseket fogsz elérni a preferált kulcsszavaidra, de érdemes a jövőbeli oldalak már így elkészíteni, vagy akár váltani is attól függően mit használtál előtte.
Nézzünk egy  oldalt ami HTML5-t használ, szerintem fantasztikus:

www.aquaticayachtservices.com html 5-ben

Szerintem a builderünk alig várja, hogy holnap bejelentsem neki, hogy “remélem mostantól minden HTML5-ben fog készülni :-)”

#2 SEO Taktika: A/B tesztek készítése

Már egy régebbi bejegyzésünkben is írtunk az A/B tesztek fontosságáról. (TOP SEO eszközök – Google Website Optimizer) 2 éve tervezem, hogy mi is csinálunk egyet az egyik webshop-unkkal, de valahogy nem sikerült még megcsinálnom, szóval ezt és is ki akarom próbálni mindenképpen ez évben.
Ha mégse lenne időm, a következő tervem van:

– Felveszek egy diákot
Különböző egyetemek keresnek meg minden évben, hogy nem akarunk-e tanulókat alkalmazni.A tanulók általában 2 vagy 3 hónap gyakorlatot töltenek el a cégeknek, ez az idő pont elég egy alapos teszt elvégzéséhez.

– A Google website Optimizer-t fogjuk használni
A munka legnagyobb részét lehet ezzel az eszközzel automatizálni, hiszen nem kell az adatokat egyesével kézzel összehasonlítani.

– Javaslom az Ion Interactive használáatát
Mivel az Ion Interactive nem fejlesztőknek, hanem keresőmarketing szakembereknek szól könnyedén magad is tudsz a landing page-en változtatni egy WYSIWYG editor segítségével. Ezek az oldalak a szolgáltató szerverén lesznek elérhetőek, és mindaddig nem lesz szükséged a fejlesztők segítségére amíg nem vagy biztos abban, hogy melyik verzió a hatékonyabb.

#3 SEO Taktika: Mikroformátumok használata

Általános adatok megjelenítése mikroformátumok használatával a lokális keresőmarketingben egyre fontosabb, hiszen a látogatók egyre specifikusabban adják meg keresőkifejezéseiket.  A keresők egyre inkább arra törekednek, hogy a találati lista kielégítse a lokális keresőket, így integrálnak helyi találatokat is az organikus találati listába.

MicroformatsBővebben a mikroformátumok beágyazásáról…


#4 SEO Taktika: Vendég bejegyzések

Szerintem kevés olyan Seo-s van aki szeret linket cseréli vagy linket gyűjteni. Sok szakember szerint ez nem kulcsfontosságú esemény keresőoptimalizálás szempontjából, de véleményem szerint ez legalább annyira lényeges mint a jó, állandóan frissülő egyedi tartalom. A weboriginal-nál az első két évben csak linkeket helyeztem ki, szóval pontosan tudom mit mindent tennék meg azért hogy ezt soha ne kelljen csinálnom. Egy jó alternatíva linképítésre más bloggokkal való együttműködés. Ezt most én is ki fogom próbáli, és megosztom veletek a tapasztalataimat.  Sok olyan SEO blog van magyar nyelven ami nagyon népszerű, ha ezekkel a bloggokal sikerül együttműködni, az adott bejegyzéseknek már megoldott az olvasottsága. Így népszerűsítheted mondanivalód, hitelt nyer amiről beszélsz, és mellesleg kapsz egy releváns backlinket is.


#5 SEO Taktika: CRO (konverzió arány optimalizálás)

És végül ismét a konverzió,melynek sok formája lehet, például ajánlatkérés, vásárlás, hozzászólás, kattintás például egy hirdetésre, vagy retweet-ek.  Olyan sok fajtája van a konverziónak, hogy az egyetlen kérdés amit nem árt tisztázni, hogy mi a célunk az oldalunkra érkező látogatókkal. A CRO alapelve, hogy mindent a konverzió fényében tegyél, és ennek rendelj alá. Pontosan legyél tisztába azzal hogy milyen lépéseket kell tenned hogy minél több látogatót konvertálj és egy konvertált látogató mennyibe pénzbe kerül. Minden CRO döntésnek komoly statisztikai adatokon kell alapulnia, ami minimum egy hónap alatt gyűlik össze.

Szóval a lényeg, hogy ne foglalkozzunk túl sokat a keresők motorokkal, inkább a látogatóinkra koncentráljunk, (hiszen a kereső motorok is ezt teszik)
hogy hogyan viselkednek az oldalunkon, és hogyan tudunk minél több látogatót a céljainknak megfelelően konvertálni.

Facebook Google+ 

  1. Kiss Roland szerint:

    A HTML 5 valóban tartogat rejtett erőforrásokat a SEO-sok számára, gondolom ezeket meg is fogják kellően lovagolni. 🙂
    Az újonnan bevezetett elemek is ezt a célt vetítik előre. A korábban megszokott DIV-ek helyett immáron használhatunk HEADER-t ami a robotok számára a lap legfontosabb részét képezi. Tartalom szempontjából pedig az ARTICLE. Könnyen beazonosítható lesz – szintén a botok számára – a menürendszer, ha NAV címkék közé tesszük.
    Témákon belül is tagolhatunk a SECTION és az ASIDE elemekkel.
    Ha eddig jól fel tudtuk építeni weblapunkat, akkor ezek segítségével, már nagyon jól, tematikusan lehet építkezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.