Keresőoptimalizálás, keresőmarketing

(Search Engine Optimization – SEO)

Keresőoptimalizálás szolgáltatásunkkal elérheti, hogy honlapja előkelő helyen jelenjen meg a keresőkben, a szolgáltatására/termékeire jellemző kulcsszavakra. Ilyenkor fontos, hogy internetes keresőt (Google) használva is egyszerűen jussanak el az Ön honlapjára – ennek pedig az a feltétele, hogy a megfelelő szavakra keresve az Ön honlapja az első oldalon azon belül is lehetőleg az első három találati helyen szerepeljen.

Néhány lépésben a találati listák elejére…

 1. Nyitó megbeszélés, egyeztetés az esetleges kulcsszavakról – Az első megbeszélés alkalmával, arra törekszünk, hogy minél jobban megismerjük cégük tevékenységét. A közös megbeszélésen már megvitatjuk az Önök által legfontosabbnak megítélt kulcsszavakat. Ezt követően összeállítunk egy kulcsszó listát azokból a keresőszavakból, amelyek az Önök termékeire / szolgáltatásaira jellemzőek lehetnek
 2. Benchmarking – fotosank tartjuk hogy vállalatát összehasonlítsuk versenytársai legjobbjaival, erről pedig egy elemzést készítünk.
 3. Amennyiben cége weboldalán már korábban végeztek keresőmarketing tevékenységet, nagyon fontos, hogy még az elején pontosan meghatározzuk az optimalizálási folyamat során már elért eredményeket, mint például:

  • a már létező helyezések a keresőben
  • egyedi látogatók száma és ennek trendje az elmúlt minimum 6 hónapban
  • forgalom forrásai és ezek aránya (közvetlen, keresők, hivatkozó webhelyek)
  • átlagos kilépési arány
  • Google kereső által indexelt oldalak száma
  • külső hivatkozások száma

  Az adatok teljes áttekintése érdekében szükséges lesz az Önök által használt statisztikai eszközök (Google Analytics, Webmaster Tools) hozzáférésére.

 4. Kulcsszóelemzés és kiválasztás – A nyitó megbeszélésen megvitatott kulcsszó listát a keresési adatok, trendek, szezonalítás valamint más faktorok figyelembe vételével részletesen kielemezzük, és megállapítjuk, hogy melyek lennének a legoptimálisabb kulcsszó-kombinációk, amelyekre az oldalakat optimalizálnánk. A kulcsszó kutatás a keresőoptimalizálási folyamat része marad abban az esetben is, ha Önök már az elején megadják a kívánt kulcsszót vagy kulcsszavakat. Természetesen az általunk javasolt kulcsszavakat Önökkel egyeztetve véglegesítjük. Esetenként, a legmegfelelőbb kulcsszavak kiválasztásához nyújthat segítséget egy rövid AdWords kampány, mely segít abban, hogy valóban azokat a kulcsszavakat válasszuk ki keresőoptimalizálásra, amikre az Önök célközönsége keres  valamint a kitűzött célt eredményezi (pl. vásárlás, hírlevél feliratkozás, form kitöltés). Az AdWords kampányok menedzseléséről tovább olvashat az Google AdWords hirdetés oldalunkon.
 5. Tartalmi elemzés – A tartalmi elemzés során egyrészt véleményezzük, valamint javaslatokkal látjuk el a már létező szöveges tartalmakat, a keresőmarketing szempontok figyelembe vételével (kulcsszó-sűrűség, szövegtagolás, címek használata, duplikált tartalmak kiküszöbölése stb.). Kiemelten fontos cél, hogy a tartalmi optimalizálás során készüljön el a szövegírók számára egy keresőmarketing-szövegírási segédlet, illetve az erre vonatkozó szabályzatok.
  Amennyiben ehhez további segítségre van szükségük, szövegíróink képzettségükre és gyakorlatukra támaszkodva képesek az Önök honlapjához olyan tartalmat létrehozni, amely a kiválasztott kulcsszavakat a keresőrobotok számára optimális sűrűségben tartalmazza, amellett, hogy a szöveg a honlap kommunikációs céljait is hatékonyan szolgálja. A tartalomfejlesztésről többet megtudhat tartalomfejlesztés oldalon.
 6. Technikai elemzés – A keresőoptimalizálási folyamat egyik legfontos része a részletes technikai elemzés, hogy felmérjük, nincs-e valamilyen funkcionális akadálya az optimalizálásnak. Sok esetben előfordul, hogy az URL-ek nem megfelelően vannak elnevezve, nincsenek kitöltve a meta tagek, vagy olyan technikai megoldásokat használt a weboldal fejlesztője, ami nem támogatja az optimalizálást. Megvizsgáljuk a honlap felépítését, navigációját, használhatóságát, és javaslatokat teszünk ez esetleges módosításokra vonatkozóan.
  Szintén fontosnak tartjuk még az elején a már létező jó eredmények megtartását, az esetleges web szerkezettel kapcsolatos módosításokat ennek figyelembe vételével végezzük el. A technikai elemzés része a belső linkelési stratégia kidolgozása is, amely az oldalak egymás közti linkelésére vonatkozik. Ez azért fontos, hogy az oldalak a lehető legkönnyebben és rendszeresen olvashatóak legyenek a kereső robotok számára, valamint a szöveges hivatkozások stratégiai alkalmazása hozzásegíti az oldalak adott kulcsszóra való optimalizálását. Ide sorolható a weboldal navigációjának optimális alkalmazása valamint a szöveges tartalmakban ésszerűen beágyazott hivatkozások elhelyezése is.
 7. Linkfejlesztés – Ahhoz, hogy a honlap megfelelő helyezést érjen el a találati listán, a linkstratégia is fontos. Ez más oldalakról az Ön honlapjára mutató hivatkozások elhelyezését jelenti.
  Keresőoptimalizálási szolgáltatásunknak fontos része a linkmenedzsment, mivel a külső hivatkozások száma, de inkább ezek minősége az egyik legfontosabb feltétele annak, hogy a weboldalak előkelő helyezéseket érjenek el a Google kereső találati listáin. A linképítés egy időigényes és fárasztó feladat, amit a már több éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink jó eredménnyel teljesítenek, biztosítva Önöknek a minőségi linkek számának növelését, amelyek hatására a kitűzött kulcsszavakra való helyezések a várt eredményhez vezetnek.
 8. PR Cikkek és közösségi oldalak – Sok mezőnyben nem elegendő a jól végzett linképítés, ezért javaslatot teszünk cikk kihelyezésekre is. Cégünk kapcsolatban áll PR ügynökségekkel, valamint saját szövegíróink is vannak, akik segítségükre lesznek a szövegek elkészítésében. Sok esetben érdemes közösségi oldalakon is megjelenni, keresőoptimalizáló tanácsadóink ebben is segítséget nyújtanak. A Facebook hirdetési lehetőségekről többet megtudhat a Facebook hirdetés oldalunkon.
 9. Nyomonkövetés és havi jelentések – A keresőoptimalizálás első lépésében a Benchmarking-ban megvizsgált adatokat valamint a velünk közösen leszögezett célokat (kulcsszavakra való helyezések, látogatottság, kilépési arány, célok meghatározása stb.) folyamatosan mérjük, és erről havonta egy összefoglalót készítünk. A nyomon követés célja, hogy egy könnyen áttekinthető formában az elért eredményeket az Önök számára is láthatóvá tegyük, így nyomon követhető az állandó javulás.
  E jelentéseinket havi számláinkhoz csatoljuk, valamint hozzáférést biztosítunk saját fejlesztésű programunkhoz is, így megrendelőink akár minden nap ellenőrizhetik keresőszavaik helyezését és eldönthetik, megdolgoztunk-e a pénzünkért.

Néhány, a közel 400 ránk bízott keresőszó közül – és helyezéseik

# Keresőszó URL Találati szám Dátum Helyezés
Weblap optimalizálás www.weboriginal.eu 130 000 2013.07.29. 2
Web design www.weboriginal.eu 1 600 000 000 2013.07.29. 5
játékok www.manu5.hu 20 600 000 2013.07.29. 5
2 személyes játékok www.manu5.hu 9 210 000 2013.07.29. 2
autós játékok www.manu5.hu 1 710 000 2013.07.29. 6
online játékok ingyen www.manu5.hu 4 680 000 2013.07.29. 4
autókölcsönzés Magyarországon hu.sixt.com 285 000 2013.07.29. 1
baba bútor www.bababutorbolt.hu 2 570 000 2013.07.29. 4
implantáció www.easydentbudapest.eu 1 050 000 2013.07.29. 8
10  vállalati nyelviskola www.ibc.co.hu 95 000 2013.07.29. 1
11  orvosi program www.orvosiprogram.hu 2 230 000 2013.07.29. 1
12  schiedel www.schiedelshop.hu 1 270 000 2013.07.29. 6
13  fürdőszoba kiegészítők www.stile.hu 1 360 000 2013.07.29. 2
14  led falak www.visualpower.hu 6 250 000 2013.07.29. 2

Idegen nyelvű kulcsszavak

# Keresőszó URL Találati szám Dátum Helyezés
inductive elements www.ti-electronic.com 9 010 000 2013.07.29. 9
rent a car www.budget.hu 432 000 000 2013.07.29. 3
rent a car budapest www.budget.hu 1 060 000 2013.07.29. 4

 

A weblap optimalizálás költsége

A keresőoptimalizálás költsége egy a szerződés időtartama alatt fennálló állandó összegű havidíjból áll. A havi optimalizálási díj nagysága elsősorban attól függ, mekkora a verseny az Önök tevékenységi körére vonatkozó kulcsszavakra.

Gyakran előfordul hogy egyes cégek tevékenységét leíró kulcsszavakra nagyon nagy a konkurencia, és emiatt a keresőoptimalizálási eredmények elérésére akár több évre is szükség lehet.  Iyen esetekben javaslatokat teszünk úgymon “long tail” magyarul hosszú, vagy összetett kulcsszavakra. Ennek az az előnye, hogy ezekre a kulcsszavakra gyorsan a találati lista elejére lehet kerülni, és amennyiben sok ilyen jellegű kulcsszóval dolgozunk ugyanolyan eredmény érhető el mint azokra a szavakra amikre akár több millióan akarnak megjelenni a Google keresőben.

A keresőoptimalizálási eredmények elérése mindenképpen időigényes feladat. A legkisebb konkurenciával rendelkező mezőnyökben is 2-3 hónap szükséges ahhoz, hogy oldala a találati lista elejére kerüljön. Abban az esetben ha megrendelőink nem szeretnék ezt az időd kivárni, a helyezések eléréséig Google Adwords hirdetéssel foglalkozó, Google Advertising Professional képesítést elért szakemberünk összeállít Önnek egy Google Adwords kampányt – hogy az Ön szolgáltatása már aznap jól látható legyen.

Hozzászólások zárolva vannal.