Facebook
ápr 12, 12
Weboriginal
No Comments
Hogyan távolítsuk el Facebook profilunkról a Timelinet?

Hogyan távolítsuk el Facebook profilunkról a Timelinet?

Sokaknak nem tetszik a Timeline, elég sok helyen olvasom, hogy  vissza szeretnék kapni  a régi profil formátumot. Nekem megvallom, nincs gondom a Timeline-nal, bár már a bejelentés után elkezdtem a használni, mint fejlesztő erre volt lehetőségem, így a megszokásra is több időm volt, mint egy  normál felhasználónak.

Végleges megoldás nincs, mert a Facebook nem fogja engedni a visszalépést a jövőbeni tervei miatt, de  különböző böngészőkben alkalmazható megoldások léteznek arra, hogy “töröljük” a Timelinet.

1, Az egyik ilyen megoldást  Timelineremove.com oldalon érhető el. Itt Firefox, IE Explorer és Chrome kiegészítők érhetők el, Safari alá még folyik a fejlesztés. A kiterjesztés telepítése után, már vissza is kaphatjuk a régi megjelenésű profilunkat.  Ha mégis meggondoljuk magunkat akkor nem kell mást tenni, mint a kiterjesztést kikapcsolni, újraindítani a böngészőt és  ismét Timeline-unk van.

Facebook Timeline Remover2, Ez a másik Timeline “törlő”  csak Google Chrome alatt  használható, működési elve  pedig viszonylat egyszerű. A Facebook által küldött Timeline  HTML kódot helyettesíti a régi profil megjelenési kódjával.

Azok a felhasználók akik használják ezt  plugint csak a Facebook megjelenését fogják a régi formátumban látni. Valójában a Timeline és egyéb más adatok sem fognak törlődni, mert itt is szintén csak a külső megjelenítés van egy kicsit manipulálva.

Egy kicsit részletesebben is hogyan  működik ez? 

A Facebook oldal megnyitásakor egy HTML  kódot küld a számítógépedre, amit a  használt böngésző  lefordít és megjelenít. A beépülő plugin ezt érzékeli, majd a böngésződ számára a régi  profil oldal megjelenését “küldi”, így a felhasználó a régi oldalt fogja látni.

Ezt a régi megjelenést csak azon a számítógépen fogod látni, hogy ez a beépülő modul telepítve van. Ismerőseid és barátaid is csak akkor fogják a régi megjelenést látni ha ez a modul az Ő gépükre is telepítve van.

Ez a Timeline “törlő” csak a személyes oldalakra lesz hatással, a Facebook oldalakra nem.

Ezekkel a beépülő modulokkal csak egy probléma van, a böngésző frissülésével együtt ezeknek is frissülnie kell, kérdés a  modulok fejlesztői meddig fogják tovább fejleszteni ez a Timeline törlő  plugint.

Akinek nem tetszik az új Timeline most van lehetősége a régire “visszaváltani”, használjátok és a visszajelzéseiteket örömmel látjuk.

 

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.