Hogyan használjuk a Webhely Optimalizáló eszközt az Adwordsben?

Hogyan használjuk a Webhely Optimalizáló eszközt az Adwordsben?

Hogyan is használjuk a Google Adwords fiókunkban a Webhely Optimalizáló eszközt? Most lépésről lépésre leírom, hátha valakinek szüksége lesz erre. És nézzük lépésről lépésre:

A Google Webhely Optimalizáló az Adwords fiók felső menüjében érhető el az Eszközök és elemzések fülön:

Google-adwors

 

Google Webhely optimalizáló lehetővé teszi számunkra, hogy az Adwords kampány során használt oldalakat tesztelni tudjuk. A tesztelés során minimum 2, de akár több oldalt is megjelenítünk a felhasználók számára, az eredmény alapján pedig el tudjuk dönteni, hogy melyik a lekedveltebb oldal.  Ehhez nem kell mást tennünk, csak a Webhely optimalizálót beállítani és landing page-ket elkészíteni…. De ne szaladjunk annyira előre.

A legfontosabb lépés, hogy  hozzuk létre a tesztelni kívánt oldalak verzióit. Készítsd el a landing pageket, amely vagy szövegben, vagy a képekben, vagy  képek szövegek elhelyezésében különböznek egymástól

Ha elkészültek a landing page-ekkel a  következő lépés, hogy a kialakított oldalakba  elhelyezzük a Webhely Optimalizáló  kódot. Ezen kód beillesztésével  lesz lehetőségünk arra, hogy az általunk indított tesztet figyelemmel tudjuk kísérni. De ezt hogyan is?  Kattintsunk az új kísérlet indítása gombra:

Google-adwors

Az új teszt indítása után, egy kérdést kapunk aminél el kell dönteni, hogy A/B tesztet vagy egy többváltozós tesztet szeretnénk indítani:

Google-adwors

Azt, hogy melyik tesztet választod ki több tényezőtől függ, de kis és közepes méretű AdWords kampányok esetében a teljes forgalmat ajánlott ezekre az oldalakra célozni, mert bármilyen tesztet is indítunk el, minél több a  forgalom az oldalon annál  biztosabb eredményt kaphatunk.

Mi most egy A/B tesztet, vagyis az egyszerűbbet nézzük végig:

Először is néhány egyszerű tanács amit érdemes megfogadni az adatok kitöltésekor:

  • Nevezd el a kísérletet: Itt olyan nevet válassz ki amire Neked és akár munkatársaidnak is könnyű emlékezni, vagy később azonosítani.
  • Azonosítsd az eredeti oldalt: Az eredeti oldalt amire hirdetés fog érkezni és a variációt is tegyük be a tesztbe.
  • Azonosítsuk a konverziós oldalt: Ez általában egy köszönő oldal, ahova a felhasználók eljutnak miután  a célt elérték. A cél akár vásárlás, akár űrlap kitöltése is lehet.

Google-adwors

A fenti oldal kitöltése után, a Tovább gombra kattintva  kapjuk meg azt a kódot amit be kell illeszteni a tesztelt oldalakba. Itt két lehetőségből kell választani:

  • “Az Ön webmestere fogja telepíteni és ellenőrizni a JavaScript-címkéket. A Google meg fog adni Önnek egy linket, amely az Ön csapatának elküldendő telepítési és ellenőrzési útmutatásokra mutat. Az állapotot úgy ellenőrizheti, hogy visszatér erre az oldalra.”
  • Értenie kell a HTML-szerkesztés alapjaihoz, hozzá kell férnie a weboldalaihoz, és fel kell tudnia tölteni a címkézett oldalakat a szerverre.”

Google-adwors

Ha azt választjuk ki, hogy saját magunk illesztjük be az oldalakba a kódot akkor a következő oldalon egy mindenre kiterjedő információt fogunk kapni, azzal kapcsolatban, hogy melyik oldalba milyen kódot illesszünk be.

Google-adwors

 A kódok telepítése után az Oldalak ellenőrzése gombra kattintva  van lehetőségünk az  ellenőrzésre azért,  hogy a beillesztett kódok rendben működnek-e. Ha rendben találjuk akkor Tovább gombra kattintva tudjuk a tesztet indítani. A  tesztünk indulása után a Webhely Optimalizáló nem csak a haladást fogja követni, hanem  az is meg fogja mutatni, hogy a tesztek közül melyik a győztes, vagyis melyiket kedvelik a legjobban a látogatók.

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.