Gyorsul a domain.hu regisztráció

2011. június 1-től  változik a .hu domain regisztráció folyamata.  Ez egyik legfontosabb változás, hogy 1-2 nap alatt használni lehet majd a .hu domaineket, megszűnik a két hetes várakozás. Én személy szerint ezt a 2 hetes várakozást sohasem értettem, ezért nagy örömmel várom ezt a változást.

A domain  igény benyújtását követően műszaki és adminisztrátori ellenőrzés után  “Feltételes használatba adásra” kerül a domain. Az igénylő műszakilag használni tudja (de még nem lesz “Bejegyzett” állapotú). Ezzel egyidejűleg a domain megjelenik a nyilvános kihirdetési listán. Ez a lista hasonló lesz a jelenlegi várólistához, de 8 napon  belül lehet élni kifogással. Ha senki nem él  kifogással a domain bejegyezéssel szemben, akkor a domain ” Bejegyzett” státuszba kerül.

8 napon belül ha valaki kifogással akar élni továbbra is domain regisztrátorhoz kell  fordulni. Ha panasz érkezik a domain regisztrációval szemben a jelenlegi Tanácsadó Testület eljárásának megfelelő lépések történnek meg, de a korábbival szemben rövidebb max. 3  héten belül döntést hoznak.

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.