Google Webmestereszköz
Júl 26, 12
Weboriginal
No Comments

Google Webmester Eszközök megmutatja weboldalunk index státuszát

Google Webmester Eszközök mostantól megmutatja nekünk, hogy  hány oldalunk  található meg  a Google indexében.  Ezt az eszközt a Webmestert Eszközök Egészség -> Indexelési állapot menüpont alatt lehet megtalálni, és a következő információkat mutatja meg nekünk:

Google Webmaster Index

 

Az alapszinten csak annyit tudunk meg, hogy az elmúlt egy évben hány oldalunkat indexelte be a Google.  Ha többet szeretnénk megtudni, akkor válasszuk ki a Haladó beállítást ahol már a következő opciókat látjuk. Ha  nem  mindegyikre vagyunk kíváncsiak akkor akár készíthetünk saját lekérdezést is.

Haladó lekérdezés:

  • Az  indexelt oldalak száma
  • Nem indexelt oldalak amelyeket robots.txt-vel  blokkoltunk
  • Az oldalak amelyek nem kerültek  indexelés szempontjából kiválasztásra. Ezt lehet az miatt, hogy az adott oldal hasonló más oldalakkal  vagy  átirányításra került másik URL-re

Google Webmaster Index

Hasznos információk birtokába juthatunk ezzel az eszközzel. Érdemes folyamatosan figyelni, mert ha  itt hirtelen csökkenést látunk az indexelt oldalaink számában akkor  meg kell nézni, hogy az oldalunk minden szempontból rendben van-e? Weboldalunkat kiszolgáló szerver folyamatosan működik-e?

Ez az új eszköz  nagyon jó, főleg iránymutatásnak, mert itt elméletben folyamatosan növekednie kell az indexelt oldalak számának, egyet  most még hiányolok, mégpedig azt, hogy az  indexelt, vagy nem indexelt oldalakat miért nem listázza ki ? De lehet, hogy ez lesz a Google következő fejlesztése……

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.