Google hírek
Már 6, 12
Weboriginal
No Comments
Google Webmastertools-hoz már elérhető a felhasználói adminisztrátori felület

Google Webmastertools-hoz már elérhető a felhasználói adminisztrátori felület

Google Webamstertools-nak nagyon sok jó tulajdonsága van, eddig is könnyen hozzá lehetett adni a saját fiókunkhoz harmadik fél fiókját. Azonban most ezt a Google megspékelte egy felhasználói adminisztrációs felülettel is.

Ez már sokak által felvetett kérés volt, amit most a Google elkészített, de végre van saját felhasználói adminisztráció is. Google a tulajdonosok számára lehetőséget biztos arra, hogy  az oldal ellenőrzés után  lehetősége van új felhasználókat  hozzáadni anélkül, hogy a jelenlegi  eljárás helyett, az ilyen felhasználóknak már ne kelljen weboldal ellenőrzésen keresztül mennie. Három fajta felhasználói szint van: “tulajdonos”, “teljes” vagy pedig “korlátozott”

  • Tulajdonos felhasználó: minden olyan felhasználó akik a elfogadási procedúrán keresztül ment vagy a jövőben megy. Ezzel a joggal módjuk lesz, hogy felhasználókat adjanak hozzá adott oldalakhoz, weboldalak töröljenek és egyéb más magas szintű irányításra lesz lehetőségük.
  • Teljes hozzáférés : Az ilyen joggal rendelkező felhasználók minden adatot látnak, és legtöbb változtatást el tudja végezni, és weboldal beállításokat eszközölhet ( nincs joga viszont a felhasználókat adminisztrálni).
  • Korlátozott tulajdonsággal bíró felhasználó: Ezek a felhasználók csak olvasási tulajdonsággal bírnak.  Például ha egy felhasználó átirányítást kér akkor ők csak láthatják, hogy milyen átirányításokat kértek mások, de ők saját magunk nem fognak tudni ilyet eszközölni. Néhány lekérdezést eltudnak végezni, de mondjuk Googlebot-os lekérdezést tudnak kezdeményezni.

A tulajdonos a következő módon tudja a felhasználókat menedzselni: az áttekintő  oldalon az adott oldal mellett ” oldal menedzselése”  ott kattintsunk a “Felhasználó hozzáadása vagy törlése” vagy a ” oldal konfigurálása”   pontra ahol már elérhető a felhasználó adminisztrálása.

user-administration

A korlátozott joggal rendelkező felhasználók ilyet fognak látni:

dashboard-restricted

A felhasználói jogokról további információt itt lehet olvasni.

A fent leírtakat megnéztem most a mi saját fiókunkban, ott még nem találtam meg ezeket az opciókat, gondolom az elkövetkezendő napokban fogják ezt az összes  fiókon  frissíteni.

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.