Google Doodle
aug 9, 12
Weboriginal
No Comments
Google logo 2012.08.09.: London 2012 Vadvízi evezés

Google logo 2012.08.09.: London 2012 Vadvízi evezés

A Google ma a vadvízi evezést választotta logójában szimbólumként. Néhány napja az  olimpiai sorozatként  olyan logókat láthattunk amelyekkel már játszhattunk is.   Miután célba értünk eredményünket is megkapjuk amit akár meg is oszthatunk másokkal.

Az első rafting csónak, amivel már olyan helyekre is el lehetett jutni, ahova hagyományos csónakokkal nem, 1842-ben készült el.  Azóta folyamatosan tökéletesítik a hajókat, és nagyjából a XX. század elején jelennek meg az első komoly sport klubok. Bár a sportág igen rövid múltra tekint vissza, népszerűsége töretlen. A sportág történetében jelentős lépés akkor történt, amikor levették a tilalmi listáról ezeket a termékeket.

A londoni olimpián az elsőként a vadvízi  kajak-kenu pálya készült el a helyszínek közül. Hertfordshire-ben található az olimpiai pálya  amelyet  Lee Valley Vater vadvízi központban készítettek el.  A pálya nem Londonban az Olimpiai Parkban található, hanem  onnan 30 kilométerrel északra.  A tervezők megpróbálták a természetes állapotokat lemásolni.

Bár Magyarországon nem igazán terjedt még el e sportág, világszerte népszerű mind a sport űzői, mind nézői körében.

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.