Google hírek
ápr 15, 11
Weboriginal
1 Comment

Google doodle Charlie Chaplin születésnapjára

Csak részben kötődik a keresőoptimalizáláshoz a 2011.04.16-i Google Doodle  ( nálunk az időeltolódás miatt 15-én is látható) ami Charlie Chaplin  122. születésnapja alkalmához kötődik.  Készítettek egy 2 perces videót amin még “szerepel”  is a híres komikus, nekem tetszett, nézzétek meg ti és és mondjátok el róla a véleményeteket.


Facebook Google+ 

 1. Mészáros Ildikó szerint:

  Kedves Melinda!

  Örülök, hogy a filművészet e kiemelkedő alakjáról születésének évfordulója alkalmából találtam megemlékezést! Amerikában tulajdonképpen egyike volt azoknak akik lerakták a filmgyártás
  alapjait. Ő nem egy színész volt, nanem igazi művész. A két “státusz” nem ugyanazt jelenti. Aki minden filmjében a humanizmust hirdette és habár nagyon gazdaggá tette a tehetsége és a filmjei, mindig a kiszolgáltatott “kisember” mellett tette le a voksát és filmjeinek a mondanivalója, komoly állásfoglalás volt minden ellen ami az emberi humánumot nélkülözte.
  Nagyon szegény volt és nagyon gazdag lett. A siker a Londoni szegénynegyedből az East Endről egészen Hollywoodig repítette.Színészi teljesítményét azóta sem tudta senki felülmúlni.Arcjátéka feledhetetlen és ezt némafilmjeiben lehetett igazán megcsodálni. Soha nem felejtette el, hogy honnan jött és ez hatotta át a filmjeit is és ennek köszönhette mérhetetlen sikerét is. A keménykalapos, foltozott nadrágú csavargó aki boldog akar lenni, szerelméért mindent megtesz, mindig segíti még a nála elesettebbbeket is.A Rivaldafény kiöregedett bohóca, aki pátrfogásába veszi a fiatal táncosnőt,a Modern idők kiszolgáltatott gépember módjára dolgoztatott munkása, Az Aranyláz “kalandora”, aki szerencsét próbál Alaszkában mint annyian annak idején, A Nagyvárosi fényekben amikor a vak lányt támogatja, pedig ő is koldusszegény és lehetne még sorolni hosszan filmalkotásait, amik örökérvényűek és sajnos semmit nem veszitettek aktualitásukból. Renkívűli sokoldalúságát mutatja, hogy filmjeinek rendezője, főszereplője, zeneszerzője és forgatókönyvírója is volt.
  Amerika nem hálálta meg neki azt, hogy világhírnevet szerzett az amerikai filmgyártásnak.
  Az Amerikaellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság kommunista szimpatizánsnak nyílvánította és kiutasították Amerikából több évtized után. Filmjeiért nem kapott Oscar díjat, csak egy életmű Oscart, aminek az átvételére már öregen és betegen ment el.Én mint elkötelezett rajongója minden évben megemlékezzem róla. Örülök ennek a kis filmnek, mert ha nem is az igazi Chaplin játsszik, visszaidézi azoknak a filmeknek a hangulatát. Köszönöm! Mészáros Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.