Google a feltört weboldalak ellen

Google a feltört weboldalak ellen

Hatalmas mennyiségű weboldalt törnek fel spammerek, hogy sértő tartalmakat osszanak meg általa. A hivatalos bejelentés szerint mostanában a Google egy sor algoritmusváltoztatást indított el, melyek célja az ilyen feltört oldalak kiszűrése a találati listából.

Azok a weboldal tulajdonosok, akik nem figyelnek oda megfelelően a biztonságra könnyen kiszolgáltatottá válhatnak. Ilyen oldalak lehetnek kormányzati oldalak, egyetemek, kisvállalkozások, vállalati honlapok, éttermek, hobbi és konferencia oldalakat is. A spammerek és a kiberbűnözők szándékosan keresik ezeket a védtelen weboldalakat, és fertőzik meg rosszindulatú tartalommal, hogy ezzel jó helyezést és forgalmat nyerjenek.

A Google agresszíven fog eljárni a feltört tartalommal szemben, ezzel védve a felhasználókat és a webmestereket.

Az algoritmus változások nyelvtől függően, a lekérdezések kb. 5%-át fogják érinteni. Az új algoritmus elindításával előfordulhat, hogy bizonyos lekérdezéseknél csökken a megjelenített találatok száma és csak a legrelevánsabb találatok fognak megjelenni. Ez annak köszönhető, hogy nagy mennyiségű feltört tartalom kerül eltávolításra. A Google célja, hogy teljesen kigyomlálja a spam tartalmat a találati listáról.

„A kiberbűnözők nap mint nap több ezer webhelyet törnek fel. Az oldal feltörése gyakran fel sem tűnik a felhasználóknak, azonban az oldal megtekintői – többek közt a webhely tulajdonosa – számára káros lehet. Előfordulhat például, hogy a hacker a webhely tulajdonosának tudta nélkül rosszindulatú kóddal fertőzi meg a webhelyet, amely képes a látogatók számítógépén rögzíteni a billentyűleütéseket, és így képes ellopni az online bankfiókjukhoz vagy pénzügyi tranzakcióikhoz tartozó bejelentkezési adatokat.”

A feltört weboldalak tulajdonosai a Feltört webhelyekkel kapcsolatos súgó-ban találhatnak bővebb információt!

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.