Google hírek
Sze 5, 11
Weboriginal
No Comments
Freddie Mercury születésének évfordulójára Google Doodle

Freddie Mercury születésének évfordulójára Google Doodle

Freddie Mercury születésének 65. évfordulóján Google egy zenés Doodle-val emlékezik meg.  A Queen énekes születésnapján egy speciális animált, zenés videó doodle-t készített a Google.  Queen együttes készítette többek között a “Bohemien Rhapsody”, “We Will Rock You” és a “We Are the Champions”  című dalokat.

freddie-mercury-google-doodle

Freddie Mercury 1946. szeptember 5-én született Zanzibárban,  Farrokh Bulsara néven, és  a legendás Queen nevű  rock együttes frontembere volt. Mercury halála nem állította meg az együttes népszerűségét azóta sem . Az egyik utolsó koncert ahol ő is részt vett az 1986-os “Queen Live at Wembley” volt, amelyet az együttes YouTube csatornáján  is meg lehet nézni.

Ferddie Mercury  1991. november 24-én halt meg AIDS-ben.

A speciális Google Doodle  itt látható:

A Doodle videóhoz a “Don’t Stop  Me Now” című dalt használták fel, az animált videóhoz  számos Freddie Mercury-ra emlékeztető  pillanat látható.

Ez a dal az első Queen által kiadott lemezen volt megtalálható, és 2005-ben a ” legjobb vezetéskor hallgatható szám” díját kapta meg a BBC nézőitől. Ezt  dalt azóta is számos reklámban, és filmben is használták.

Ez a választás más szempontból is érdekes,  Google a nevét 1998. szeptember 4-én “kapta” meg, addig a  neve “Googol” volt. Ettől függetlenül a Google hivatalos születésnapja  szeptember 27-én van.

Freddie Mercury és Queen az 1986-os budapesti koncerten magyarul adta elő a “Tavaszi szél vizet áraszt” című népdalt, ezzel üdvözölve a magyarokat a koncerten.

Nekem ez a kedvenc dalom, amely véleményem szerint nagyon jellemzi a Queen szerepét, munkásságát a zenei világban.

“Show must go on” még Freddie Mercury halála után is. Boldog születésnapot.

 

 

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.