Google +
ápr 13, 12
Weboriginal
1 Comment
Az új Google+ megjelenés még csak a kezdet?

Az új Google+ megjelenés még csak a kezdet?

Google szerdán,  bár nálunk inkább csütörtökön  nagy grafikai változtatást hajtott végre a Google+ oldalon. A teljes változtatás végrehajtása minden fiókban néhány napot igénybe fog venni, így ha ma még valakinél nem változott akkor nem kell aggódni.

“Az gondoljuk, hogy ezzel az új megjelenéssel a felhasználók egy szebb és könnyebben használható felületet kapnak. További erőfeszítéseket teszünk azért, hogy folyamatosan fejlesszük és egyszerűbbé tegyük a Google-t” – mondták a Google-nél.

Legnagyobb változás a navigációban van, most a bal oldalon található a fő navigáció amit  bárki saját igénye szerint testre szabhat. Húzd és vidd, rendezd át úgy ahogy neked a legjobb, saját magad alakíthatod ki  a sorrendet, preferenciád szerint.

Google+

Rövid videó az új Google+  megjelenésről:

Hogyan is működik az új navigációs rész átrendezése:

 

A böngésző menüpontban, az “Érdekességek” mellett tudjuk beállítani azt, hogy a főoldalon a népszerű tartalmak közül hány jelenjen meg.

Google+

Külön kiemelt oldalt kapott a Hangouts. Önálló oldalon listát kapunk kit hívhatunk meg  a köreinkből, és ki van éppen online a Hangoutsban. Melyik beszélgetésbe tudsz bekapcsolódni. Itt azért egy jövőbeni Youtube integráció  lehetőségét is sokan látni vélik

Hangouts

Az új külsőben nagyobb hangsúlyt fektettek a fényképekre. Google fontosnak tartja, hogy a fényképeidet egy oldalon  tudd megnézni. Itt csak  megemlíteném, hogy a Facebook pont ilyen miatt szeretné megvenni az Instagrammot, és az sem elfelejtendő, hogy a Google már rendelkezik a Picassával.

A fényképek nagyon fontosak a közösségi médiában, egy fényképre stratégiát is lehet építeni a közösségi oldalakon. A jó fényképek vonzzák a felhasználókat és azok ismerőseit is. Ez miatt kaptak kiemelt fontosságú szerepet a Google+ oldalon a fényképet.

Felhasználóknak sokféle véleményük van az új felületről. Van akinek tetszik, van akinek nem . Egy felhasználónak  érdekes meglátása  van az új kinézetről. Az Ő meglátása az, hogy képernyőjének miért csak 27%-ban található   fontos információ, a többi rész pedig fölösleges dolgokat tartalmaz. Íme a véleményéről a kép:

GPlus

Facebook Google+ 

  1. Hankó Zoltán szerint:

    A menü nekem tetszik, csak azt nem értem, hogy az 1440 széles kijelzőmön miért nem középen van az oldal? Miért van (legtöbbször) a “hasznos információ” és a chat között egy zavaró üres rész? Inkább annyival lenne beljebb az iszonyatosan messze lévő bal oldali menü…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.