Facebook
feb 29, 12
Weboriginal
No Comments
Amit az új Facebook vállalati oldalról, Timeline-ról tudni érdemes

Amit az új Facebook vállalati oldalról, Timeline-ról tudni érdemes

Facebook mai napon jelentette be, hogy mától vállalti oldalaknál is előzetesen megtekinthető a Timeline ami magán- személyek profiljában már jó néhány hónapja elérhető. Vállalati oldalaknál is meg lehet nézni illetve közzétenni, hogy milyen lesz a Timeline, de mindenkinek  március 30-ától kell átállnia.

Az új vállalati oldallal kapcsolatban Facebooktól instrukciókat  is kaptunk már. Itt majdnem mindenre kiterjedő információt lehet találni, milyen képeket, hogyan milyen méretben töltsünk fel az oldalra azért, hogy a látogató számára a legfigyelemfelkeltőbb oldalt tudjuk elkészíteni.

Az Facebook vállalati oldalon a fedő fotó ( Cover Pohoto) és a többi kis ikonnal ( Apps) jelzett egy kattintással elérhető információk megjelenése hasonlít a Twitter új oldalához. Twitternél javasolt apró trükkök így a Facebook esetében is hasznosak:

 • A fedőképek legyenek kreatívak és megnyerőek
 • Brand fedőképei nem kattinthatóak, mert a felhasználó számára ezek zavaróan hathatnak

Vállalati oldalak tulajdonosának egy hónapja van az oldaluk átalakítására, de pontosan mit is kell tenniük?

Facebook fedő kép vállalati oldalaknak

Facebook

A fedőkép mérete vállalati oldal esetében is akkora, mint az egyéni profilfoknál, vagyis a 850x315px. Ezt a képet akkor cseréli a vállalati oldal tulajdonosa amikor akarja.

A fedőképeken a következő információk viszont nem szerepelhetnek:

 • Ár vagy beszerzési információ, például “40% kedvezmény” vagy “innen letölthető”
 • Kapcsolattartással kapcsolatos információ, itt akár telefonszám,cím, weboldal címe, telefonszám vagy e-mail cím sem kerülhet ki a képre
 • Olyan jelzések sem kerülhetnek ki amelyek a Facebookkal a kapcsolatosak, Like, megosztás vagy Facebookra utaló jelzés
 • Bármilyen felhívásra vonatkozó jelzés, “oszd meg” vagy “mond el barátaidnak”

Még egy nagyon fontos kitétel, a fedőképnek valódinak kell lennie, nem lehet megtévesztő és nem lehet másnak a szellemi tőkéjét a sajátodként kitenni. Nem lehet a látogatókat arra ösztönözni, hogy bármit osszanak meg a timeline-on.

Vállalati oldal profil képének beállítása

Facebook

A profilkép felső fele a fedőképen van rajta. Ajánlott, hogy ide olyan képet helyezzünk el ami kontrasztosabb a fedőképnél, a profil kép 180px széles legyen, de ajánlott az, hogy a profilkép négyszög alakú legyen.

Hangsúlyozd ki a fontos elemeket a vállalati oldalon

Facebook

Alapértelmezetten a legelső “apps”-ban a fényképek jelennek meg, a többit a vállalati oldal tulajdonosa tudja adminisztrálni. Itt ajánlott az kiválasztani amelyek a legjobban szolgálják az adott vállalati oldal célját.

Idővonal áttekintése és egy magas prioritású pozíció kitűzése

Facebook

Személyes oldalaknál új oldalakat lehet megjelölni, a vállalati oldal timeline esetében bejegyzéseket lehet kiemelté tenni. A bejegyzés jobb felső sarkában találhatóak ezek a jelzések amely, kiemelt ( csillag) , ceruzával megjelölt, elrejtett, vagy törölt ikonok lehetnek.

Használj csillagot és  a Facebook kiemeltként fogja kezelni, de  Facebook értelmezése szerint ez egy “milestone”. Az ilyen bejegyzés 403 px széles és akár 843 px hosszú is lehet, ezzel is jobban kiemelve a többi bejegyzés közül.

A fenti képen Louis Vuitton egy videót tűzött ki a bejegyzései közé

Újra tervezett adminisztratív felület

Facebook

Az új vállalati oldalon elérhetőek lesznek az értesítések, új  lájkolók listája, üzentek és az Insight is elérhető lesz egy kattintással, de rövid kivonat látható az admin felületen is róla.

Az Facebook készített most is egy step by step típusú segítséget, amelyen végig kattintva segítséget kapunk, hogy mit hogyan állítsuk be. Ha ezen végig lépkedünk akkor akár közzé is tehetjük már most a timeline-t vállalati oldalunk esetében, vagy pedig várhatunk március 30-áig.

Emlékeztetőül rövid összefoglalás mire lesz szükségünk:

 • 850px x 315px fedőkép
 • Négyzet alakú profil kép, 180 px széles
 • Helyezz ki a kép mellé figyelemfelhívó apps-okat
 • Válaszd ki, vagy  készíts egy új bejegyzést amit a kiemeltek közé teszel

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.