Facebook
jan 12, 11
Weboriginal
No Comments

A Facebook komolyan veszélyeztetheti a Google pozícióját

Egyre több helyen elhangzik: “a Facebook komolyan veszélyeztetheti a Google pozícióját”. A Google-t és az egyéb internetes keresőket háttérbe szoríthatja azzal, hogy a jövőben a felhasználók inkább közösségi hálózatokat használják a keresők helyett információ keresésre.

Manapság egyre nagyobb tömegben használják előszeretettel a facebookot/twittert és ha ez így halad tovább, előfordulhat hogy annyira kibővül a tudása és lehetőségeinek tárháza, hogy már nem lesz szükség különböző böngésző oldalakra. Jogosan merül fel a kérdés, hogy azok az információk amik  a Facebook-on találhatók mennyire hitelesek, és egyáltalán versenyezhetnek-e bármelyik online hírszolgáltató portállal.

Szerintem egy internetes kereső szerepét soha nem fogja kiváltani egy közösségi portál. Fontos lesz a Facebook nagyon sok területen, de megmarad csak bizonyos szegmenseken belül. Játék, ismerkedés, fórumozás, rajongás, kapcsolatépítés és tartás, mindezekre kiváló eszköz, keresésre pedig megmaradnak nékünk a hagyományos kereső alkalmazások.

Facebook Google+ 

Kulcsszavak:,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.