Keresőoptimalizálási hírek
jan 22, 11
Weboriginal
1 Comment
6 SEO előrejelzés 2011-re

6 SEO előrejelzés 2011-re

#1: Valaki be fogja bizonyítani (az sem kizárt, hogy a Google erősíti meg) hogy egy weblapra érkező kattintások/látogatások befolyásolják az elért helyezésünket a keresőkben

Jelenleg ez csak egy feltételezés, de több keresőoptimalizálási szakembertől hallhattuk már, hogy mimnél több kattintás érkezik oldalunkra, annál jobb pozíciót foglalhatunk el a keresőben. A weboriginal tapasztalatai is ezt a feltevést igazolják.
2011-ben erre biztosan választ kapunk vélhetően valamilyen hiteles teszt eredményén keresztül.

#2: Google Local/Maps alkalmazásba filterek és szűrők beágyazása

Biztos halottatok már a Yelp –ről ami San Francisco-ban nagyon népszerű, egy Google Local-hoz hasonló kereső. Azt mondják, nem csak azért szeretik jobban, mint a Google Maps/Local alkalmazást mert a megjelenített helyek mellett látogatói visszajelzéseket is olvashatunk, hanem mert sok kritériumok alapján szűrhetünk is.

A szűrési lehetőség segíti a felhasználókat, így a Google-nek is illene bevezetnie 2011-ben a Maps/Local-ban valami hasonlót.

Moz Screenshot

Yelp

#3: A közösségi keresés felemelkedése

Óriási lehetőségek rejlenek a közösségi oldalakon való keresésben. A 2011-es évben egyre meghatározóbb lesz barátok találatai közötti keresés a Twitter/Facebook/Linkedin oldalakon.  Vélhetően először csak egyes területeken lesz fellendülés; hírek, cikkek, újdonságok, amiket a barátok megosztanak egymás között, és lassan egyre bővülni fognak ezek a területek. Gondoljunk csak bele, mennyivel relevánsabb egy twitter találat egy pár perce történt esemény esetében, pl. katasztrófa, celeb hír, SEO

#4: A mobil telefonok jelentéktelen hatást gyakorolnak a keresésre és a keresőoptimalizálásra

Éveken keresztül hallhattuk, hogy amikor beindul a mobilos keresés a SEO teljesen át fog alakulni.

Rand Fishkin szerint egészen biztos, hogy 2011-ben a mobil keresés még mindig nem lesz meghatározó, valamint a mobile és a normál böngészés továbbra is el fog határolódni egymástól, így tagadva a mobile siteok szükségességét és ezek keresőoptimalizálását.  Mindig is nagy lehetőség lesz a mobil marketingben bizonyos területeken, mint pl. játékok, helyek keresése (ezek a területek számítógépen is népszerűek) de a mobile seo csak sima seo lesz vagyis marad is.

Mobileseo

#5: A szoftverek használata elengedhetetlen lesz a sikeres keresőoptimalizáláshoz

Az elmúlt 12 évben a SEO szoftverek és a keresőoptimalizálási kiegészítők mindig hasznosak voltak, de nem elengedhetetlenek a sikeres optimalizáláshoz, egyetlen kivétel itt a GA vagy egyéb statisztika. 2011-ben a megnövekedett keresletnek köszönhetően a keresőoptimalizálási szoftvereket fejlesztő cégek óriási növekedés előtt állnak. Emeltet megnő az igény a teljes körű CMS kiegészítők, marketing eszközök, SEO kiegészítők irányába is.

#6: A „keresőoptimalizáló” titulus egy teljes körű „all inclusive” online stratégiai szakemberre válik

Évek óta büszkén nevezzük magunkat SEO szakembernek, vagy keresőoptimalizálási gurunak. A keresők jelentőségének növekedésével, a média mix bővülésével a SEO ma már inkább egy általánosabb értelemben vett, tehetséges, intelligens és üzleti gondolkodású szakembert jelent mint pusztán egy keresőoptimalizálási specialistát.

Olyan sok oldalról kell értenünk az online marketinghez, hogy SEO szakembernek hívni magunkat meglehetősen kicsinyes és korlátozott dolog lenne.

seomix

Kíváncsi vagyok kinek milyen jóslata van 2011-re, ezt a post-ot decemberben elővesszük 🙂

Facebook Google+ 

Kulcsszavak:, ,

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Attila Szita, Barbara Enekes. Barbara Enekes said: http://blog.weboriginal.eu/6-seo-elorejelzes-2011-re/ SEO jóslatok 2011-re […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.