Facebook
ápr 6, 12
Weboriginal
No Comments
6 hasznos eszköz a Facebook oldalunk frissítéséhez

6 hasznos eszköz a Facebook oldalunk frissítéséhez

Az elmúlt néhány hétben főleg az új oldal szerkezetről, a Timelenról volt szó.  Facebook oldalak esetében is fontos a folyamatos frissítés,  hogy folyamatosan új információt jelenítsünk meg. Most 6 olyan eszközt mutatok be, amely segítségével  ezt a munkát is meg tudjuk  könnyíteni.

Miért használjuk a Facebook-ot a frissítéshez?

Mielőtt  az egyéb fejlesztésű eszközöket venném sorra, nézzük meg azt amit a Facebook ajánl fel nekünk segítségül.
facebook-hide-all-app-updates
Edge Rank

A Facebook oldal frissítésekor egy Edge Rank nevezetű algoritmust hív meg azért, hogy a rajongók hírfolyamában megjelenjen az  általunk kirakott új információ. Mások által fejlesztett alkalmazás  háttérbe szorulhat a Edge Rankkal szemben, mert egyéb alkalmazásoknál van néhány opció amit nem tudunk  beállítani az oldalunk frissítése közben.

facebook-third-party-updates-clumped

Felhasználók el tudják rejteni

A felhasználók a Facebookon az alkalmazások bejegyzéseit el tudják rejteni, és hát ebben az esetben bizony  bejegyzés nem fog a hírfolyamban megjelenni.

Ha egy barátot, vagy feliratkozót vagy rajongót zavarják a bejegyzéseink  amelyeket más alkalmazásokkal készítünk akkor egyszerűen el tudják rejteni, és ebben az esetben  a felhasználó hírfolyamában nem fognak többet megjelenni a frissítéseink.

Mi történik akkor ha mások által fejlesztett eszközt használunk  a frissítéshez?

Gondolom mindenki fel tud számos indokot hozni azért, hogy  miért ne használjon mások által fejlesztett eszközt a frissítéshez. Az viszont tény, hogy ezekkel az eszközökkel könnyebb az oldalak frissítését végrehajtani, és a legtöbbhez még analitikák is kapcsolódnak, sőt van amelyik több fiókot, vagy Twittert és Facebookot is egyaránt tud kezelni.
Inkább használjunk mások által fejlesztett eszközt, mint hogy ne frissítsük az oldalunkat és egy olyan Facebook oldalunk legyen mint ez:
empty-facebook-timeline

A teljes eszköz lista nem áll rendelkezésemre, de nézzünk meg néhány eszközt aminek a segítségével könnyebbé tudjuk tenni a Facebook oldalunk frissítését.

Argyle Social

argyle-social
Argye Social segítségével megosztani és publikálni tudjuk a frissítéseinket, bejegyzéseinket a közösségi csatornákon legyen az a Facebook, Twitter vagy Linkedin.
Ezen eszköz segítségével a blogon megjelenő bejegyzések automatikusan megjelennek a közösségi csatornán, mivel ez az eszköz a blogunk Rss feedjét használja a frissítéshez.Ezt az eszközt használva tudjuk  brandünket építeni, főleg ha  naponta több bejegyzést is készítünk blogunkon.

argyle-social-branded-updates
Ahhoz, hogy a Argyle Social-t használni lehessen és  ezeken keresztül jelenítsük meg frissítéseinket, kapcsolatot kell létrehozni a fiókjaink és Argyle Social között. Az Argyle Social használatával  számos egyéb információhoz is juthatunk az oldal használatával kapcsolatban, legyen az látogatottság, vagy ROI. Ez az eszköz azonban fizetős, az alap csomag 300 USD/ hónapnál kezdődik.
Buffer
buffer-facebook-updates
Buffer egy nagyon jó eszköz a a megosztásaink és frissítéseink kezelésére. Ezen eszköz általában a többi eszközzel szemben  nem csak a megjelenéskor  képes frissíteni oldalunkat hanem előre meghatározott időben is.  Amikor a frissítéseidet készíted akkor automatikusan megjelenik az a lehetőség, hogy a egy jövőbeni időben jelenjen meg a bejegyzésünk. Véleményem szerint ez egy nagyon jó opció, volt már rá példa hogy blog bejegyzések esetében használtam is ezt a funkciót.
buffer-time-schedule
Buffer-el Facebook,Twitter és Linkedin fiókokat tudunk kezelni. Az ingyenes fiókkal havi 10 bejegyzést tudunk kitenni, a legnagyobb csomag havi 99 USD-ért már korlátlan számú bejegyzést engedélyez számunkra.

Dlvr.it

dlvr-it-facebook-updates

Dlvr.it eszköznél nincsen más dolgunk csak annyi, hogy adjuk hozzá a blogunk Rss feedjét, és már használni is tudjuk Facebook, Twitter, Linkedin, Tumblr, StatusNet, és MySpace  fiókunk frissítéséhez. Minden alkalommal amikor egy új blog bejegyzést készítünk akkor a bejegyzésünk automatikusan megjelenik a közösségi oldalainkon is.  Ez egy könnyen használható és ingyenes eszköz, és ezen pozitívumok mellett még automatikusan meg is jeleníti a bejegyezéseinket.

HootSuite

hootsuite-facebook-updates
Hoot Suite-tal szintén a  megosztani és időzíteni is tudod a socal média hálózatodat egy kattintással. Facebook, Twitter, LinkedIn, Ping.fm, WordPress, MySpace, és Foursquare oldalakhoz lehet egy kattintással hozzáadni az aktuális frissítést.   A Hoot Suite még Rss feed kezelésére is fel van készítve, így akár a blogunk cikkei automatikusan megjelenhetnek  Facebookon vagy a Twitteren.  Az ingyenes fiókkal 5 közösségi fiókot lehet hozzárendelni, míg a pro verzióval ami 5.99 usd/ hónap,nincs limitálva a hozzáadható fiókok száma, és jó néhány egyéb statisztikát is használni tudunk. A pro verzió a Google Analyticcsel, és Facebook Insight-al is összekapcsolható.

Networked Blogs

networked-blogs-facebook-updates

A Networked Blogs  az utolsó blog bejegyzést automatikusan hozzá adja a Facebookhoz és a Twitterhez.  Vissza kell igazolnod, hogy tied az adott blog, vagy  egy widget segítségével hozzáadod a Twitter és Facebook fiókodat és ott igazolod vissza, hogy te vagy a blog gazdája.

Sprout Social

sprout-social-facebook-update
Sprout Social-al segítségével Facebook, Twitter és Linkedin fiókunkat  frissíthetjük. Ez az eszköz  is kezeli a Rss feedet, így amikor új blog bejegyzésünk  van akkor automatikusan  megjelenik a közösségi hálónkon. Sporut Social eszközzel a teljesen mértékben figyelni tudjuk a közösségi média megjelenésünket. Itt a legkisebb csomag 9 usd/hónap 10 profil , míg a legnagyobb csomag -ahol már nincsen limit  a használt fiókok számában- ára 899 USD/ hónap.

Ez csak néhány a használható eszközök közül, ha van olyan amit Te szívesen használsz oszd meg velünk.

Facebook Google+ 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.